DPS: U DF-u su i posle 25 godina ostali ono što jesu - gubitnici

"U velikom su problemu. Najprije, moraju da pruže odgovor svojim stranim mentorima kako su sa toliko njihovog novca, propagande, kupljenih medija, konsultanata - inostranih i domaćih uspjeli da ostanu samo ono što su u kontinuitetu već 25 godina - gubitnici
61 pregleda 13 komentar(a)
DPS
DPS
Ažurirano: 25.10.2016. 15:16h

Nervoza DF političke grupacije kojoj je u posljednjem trenutku osujećena namjera da zapale Crnu Goru razumljiva je, navodi se i DPS-a.

"U velikom su problemu. Najprije, moraju da pruže odgovor svojim stranim mentorima kako su sa toliko njihovog novca, propagande, kupljenih medija, konsultanata - inostranih i domaćih uspjeli da ostanu samo ono što su u kontinuitetu već 25 godina - gubitnici. Kako objasniti finansijerima i nalogodavcima da ni plan B – da se zapali Crna Gora - nije uspio?! Da su pored bestidnosti imali želju, volju, nadu, pare i logistiku - ali da su u tome osujećeni?!", saopšteno je.

U saopštenju se takođe navodi da poslanici Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević moja sada da se "pravdaju finansijerima".

"Deset dana nakon što su državne institucije efikasno spriječile pokušaj terorističkog napada, lideri DF-a su konačno uspjeli da izmile iz mišjih rupa u kojima su se skrivali od gologa straha da je konačno razotrkiven njihov pakleni plan o “haosu u Đukanovićevom kabinetu” i „pozivu na juriš koji će uputiti vrhovna komanda DF-a“, koji su najavili Andrija Mandić i Milan Knežević, valjda u nadi da su preko svojih medija uspjeli dovoljno da bagatelizuju krvoproliće koje se spremalo Crnoj Gori. Očigledno osokoljeni sinoćnjom emisijom „Replika“ na RTCG, lideri DF-a su jutros bukvalno prepisali rečenice koje su tokom emisije izgovarali urednik „Dana“ Nikola Marković i novinarka „Monitora“ i „Vijesti“ Milka Tadić-Mijović, ne bi li sročili kakvo – takvo saopštenje za vađenje iz nelagodne situacije u kojoj su se našli. Em moraju da se pravdaju finansijerima za to što nijesu uradili ono za što su plaćeni, em strepe od toga što će u istrazi reći osumnjičeni za pokušaj terorističkih napada, em nikako da im prođe zamjena teza o navodnom „danu u kome se desio državni udar“... Mnogo problema za sitne politikante zlih namjera i jadnih sposobnosti iz DF-a, ali i mnogo pitanja za njih koja im upućuje crnogorska javnost: gdje je granica vaše izdaje? Da li su vaše vlastoljublje i interes vaših mentora vrijedni paklenog scenarija pripremanog 16. oktobra? Da li znate da biljeg srama ne blijedi u Crnoj Gori?", piše u saopštenju.

Iz DPS-a su zaključili da će su na redu organi reda koji bi trebalo da razotkriju slučaj.

"Građani su na biralištima odbranili državu i od njih i od njihovih mentora, i pokazali prezir prema namjerama DF-a. Sada je na redu pravna država, da cio slučaj dovede do kraja, otkrije sve detalje, učesnike i nalogodavce krvoprolića koje je pripremano. A to je ono od čega je najviše strah lidere DF-a, zato se bez imalo stida pišu nesuvisla saopštenja, uprežu sve medijske i druge snage, traži pomoć na sve strane. Sjedite gdje ste, ni za gdje ste nijeste", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: