DF: Samo se pokazalo kako je Đukanović povezan sa kriminalom, a mnoge je od njih prevario

Dodaje se da dok su "Milo Đukanović, Milivoje Katnić, Duško Marković i njihovi mediji stvarali paniku oko montiranog državnog udara na čitav izborni dan, većina građana Crne Gore je skandirala - Milo lopove."
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.10.2016. 10:53h

Nova saznanja koja je prezentovao predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, u suštini su ukazala na dugogodišnju povezanost Mila Đukanovića sa organizovanim kriminalom, saopšteno je iz DF-a.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su i u Beogradu uhapšena "neka lica" povezana sa događajima u Crnoj Gori i da su zaplijenjeni novac i uniforme. On je poslije sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti istakao i da postoje nepobitni dokazi da su određena lica, koja nijesu ona koja su uhapšena u Crnoj Gori, a koja su pratila put kretanja premijera Crne Gore Mila Đukanovića, na dnevnom nivou i obavještavali druga lica koja su “trebala da postupe“.

"Ta povezanost predstavlja jasnu i ozbiljnu prijetnju za Crnu Goru, njen mir i stabilnost. Opšte poznata stvar je da Milo Đukanović ima poslovne, lične i prijateljske odnose sa licima iz domaćeg, regionalnog i transnacionalnog kriminala, oko čega su se vodile i još vode brojne međunarodne istrage. Nije nikakva tajna i nije ništa novo da je Milo Đukanović prevario mnoge od tih partnera, pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje da pojedini od njih žele da znaju gdje se on u svakoj sekundi nalazi. A što se tiče stranih obavještajnih službi, podsjećamo da je on i ranije bio predmet njihove pažnje. Više puta su javnim učinjeni transkripti njegovih telefonskih razgovora sa bezbjednosno interesantnim licima, koje su dokumentovale zapadne obavještajne službe", saopšteno je iz DF-a.

Dodaje se da dok su "Milo Đukanović, Milivoje Katnić, Duško Marković i njihovi mediji stvarali paniku oko montiranog državnog udara na čitav izborni dan, većina građana Crne Gore je skandirala - Milo lopove."

"Danas je jasno da je DPS protivustavno zloupotrebio specijalno tužilaštvo, policiju i ANB, kreirao atmosferu vanrednog stanja, ugroženosti života građana, učinio izbore neregularnim, smanjio očekivanu izlaznost i tako spriječio iskazivanje slobodne volje građana za pad aktuelnog režima. Podsjećamo, u saopštenjima UP i SDT-a u toku izbornog dana, a uz asistenciju režimskih medija, stvorena je atmosfera ratnog stanja zbog navodne namjere ”bašibozuka”, kako ih je nazvao premijer Vučić, da nasilno proglasi izbornu pobjedu neke političke partije. Istaknuto je da je uhapšena grupa molera, krojača, muzičara...spremala ubistva pristalica opozicije ispred Skupštine kao i hapšenje Mila Đukanovića. Kako se čitava ova konstrukcija činjenično i logički raspala pretodnih dana, DF zahtijeva da se hitno procesuiraju svi akteri fabrikovanja afere ”državni udar” u Crnoj Gori, a koja je ionako po svemu upitan izborni proces učinila potpuno neregularnim. Mi sigurno nećemo stati, nastavljamo borbu za slobodnu Crnu Goru. Gotov je", poručili su iz DF-a.

Bonus video: