Opozicija ne brine zbog istraga: Kucalo se samo na vrata DPS-a

Marković je kazao da vladavina prava znači da “i policajac i tužilac i inspektor na isti način mogu da zakucaju i na vrata i funkcionera DPS-a, ali i na vrata funkcionera DF-a, SDP-a ili 'Ključa'”
61 pregleda 11 komentar(a)
Milo Đukanović, Duško Marković, Foto: Filip Roganović
Milo Đukanović, Duško Marković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.10.2016. 05:42h

Demokratski front i SDP ne strahuju da bi jednog dana istražni organi mogli pokucati na vrata njihovih zvaničnika, nakon što je potpredsjednik Vlade Duško Marković kazao da vladavina prava ne podrazumijeva samo istrage protiv zvaničnika DPS-a.

Marković je u emisiji “Živa istina” kazao da vladavina prava znači da “i policajac i tužilac i inspektor na isti način mogu da zakucaju i na vrata i funkcionera DPS-a, ali i na vrata funkcionera DF-a, SDP-a ili 'Ključa'”.

Iz SDP-a ističu da su do sada istražitelji kucali “na jedna vrata, a to nisu njihova”.

“Do sada su uglavnom kucali na vrata partijskih funkcionera DPS-a, partije čiji je potpredsjednik Duško Marković. I to zbog desetina miliona štete po građane Crne Gore, koje su po vlastitim priznanjima, oštetili stvarajući organizovane krimanalne grupe,” saopšteno je “Vijestima” iz medijskog pula SDP-a.

U DF-u dijele njihov stav, dodajući da u Crnoj Gori još nema pravne države.

“Da ima pravne države i profesionalnih istitucijama, DPS bi bio zabranjen kao dobro organizovana kriminalna organizacija, a Milo Đukanović, Duško Marković i njihova kriminalna bratija bi davno bili iza rešetaka,” rekla je poslanica Branka Bošnjak.

Bošnjak je u izjavi za “Vijesti” poručila da ne strahuju “ni od njih ni od njihovih kerbera”.

Ona je kazala da je slučaj navodnog državnog udara pokazao koliko Crna Gora vapi za nezavisnim institucijama i neselektivnom pravdom.

“Crna kutija ovog režima, Duško Marković, pokušava, manipulišući sa zatočenim institucijama da plaši narod, da amaterski isceniranim aferama sačuva vlast izgrađenu na kriminalu i korupciji”, ocijenila je Bošnjak.

Iz SDP-a su kazali da ukoliko je Marković izjavom mislio na dio koji se odnosi na navodni državni udar na dan izbora, “ponavljamo još jednom - ko god da je organizator mora biti oštro kažnjen, bez obzira da li je to radio za šaku rubalja ili šaku glasova”.

Bonus video: