Krivokapić: Izborni rezultati ne odražavaju raspoloženje građana

"Skandalozna odluka Agencije za elektronske komunikacije da, po partijskom nalogu, na dan izbora ukine sredstva komunikacije Viber i WhatsApp, baca dodatnu sjenku na regularnost ovih izbora", kazao je Krivokapić
50 pregleda 15 komentar(a)
Ranko Krivokapić
Ranko Krivokapić
Ažurirano: 24.10.2016. 16:54h

Izborni rezultati ne daju pravu sliku političkog raspoloženja građana, i zato ne mogu doprinijeti stabilizaciji političkih prilika, ocijenio je lider Socijaldemokratske partije (SDP), Ranko Krivokapić.

Krivokapić i potpredsjednica SDP-a Mirel Radić Ljubisavljević primili su danas šefa posmatračke misije OEBS-a za nadgledanje izbora, Romana Jakiča, i političku analitičarku Misije OEBS–a za posmatranje izbora, Zainu Ismailovu.

Kako je saopšteno iz SDP-a, sagovornici su razgovarali o izbornom procesu i drugim aktuelnim političkim dešavanjima koja su uslijedila nakon parlamentarnih izbora.

Krivokapić je, kako se navodi u saopštenju, istakao da su parlamentarni izbori 16. oktobra održani u danu objavljivanja državnog udara, što temeljno potire mogućnost slobodnog izjašnjavanja građana.

“Stvorena je atmosfera straha i ogromna uznemirenost čime je izvršen značajan uticaj na izbornu volju građana i njihovo slobodno izjašnjavanje. Zato, izborni rezultati ne daju pravu sliku političkog raspoloženja građana, pa stoga ne mogu doprinijeti stabilizaciji političkih prilika”, rekao je Krivokapić.

On je ukazao i na brojne neregularnosti tokom izbornog dana, kao što su kupovina glasova i ličnih karata, zastrašivanje i pritisci na građane, što je, kako je naveo, sve već ranije dokumentovano i kroz aferu “Snimak” i izvještaje Evropske komisije.

"Skandalozna odluka Agencije za elektronske komunikacije da, po partijskom nalogu, na dan izbora ukine sredstva komunikacije Viber i WhatsApp, baca dodatnu sjenku na regularnost ovih izbora", kazao je Krivokapić.

On je informisao sagovornika da će SDP, kao i prilikom formiranja prelazne vlade, dati puni doprinos za prevazilaženje aktuelne krize.

Bonus video: