PREMIJER NAKON SASTANKA SA PERUNIČIĆEM I STOJANOVIĆEM UVJEREN:

Đukanović: Teroristi opasno prijetili državi, nacionalnoj bezbjednosti...

U izjavi Đukanovića objavljenoj na sajtu Vlade navodi se da su se tokom razgovora saglasili da bi sa dosadašnjim saznanjima bilo veoma važno upoznati nadležne državne organe Srbije
134 pregleda 211 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 21.10.2016. 15:40h

Crnogorske institucije treba da ostvare punu saradnju sa nadležnim institucijama Srbije kako bi se zaokružila slika i stavila tačku na neuspješnu kriminalnu i terorističku aktivnost usmjerenu prema Crnoj Gori, ocijenjeno je na sastanku premijera Mila Đukanovića sa predstavnicima bezbjednosnih službi.

Đukanović se danas sastao sa direktorima Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije, Dejanom Peruničićem i Slavkom Stojanovićem.

Premijer je nakon sastanka kazao da je tokom razgovora dobio informacije koje su ga učvrstile u uvjerenju da je aktivnost jedne grupe ljudi, koji su pokušali organizovati kriminalnu grupu i sprovesti određene terorističke akte na prostoru Crne Gore, bila akcija koja je opasno prijetila državi, njenoj nacionalnoj bezbjednosti i sigurnosti njenih građana.

U izjavi Đukanovića objavljenoj na sajtu Vlade navodi se da su se tokom razgovora saglasili da bi sa dosadašnjim saznanjima bilo veoma važno upoznati nadležne državne organe Srbije.

„Ne zbog bilo čega drugog, nemamo zaista bilo kakvu informaciju o tome da je država Srbija imala saznanja o tome što se priprema prema Crnoj Gori, već prosto zbog nedvosmislenog saznanja da je dio pripremnih aktivnosti za ono što se planiralo u Crnoj Gori obavljen na teritoriji Srbije, dakle zloupotrebom teritorije te države“, pojasnio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, na sastanku je ocijenjeno da bi bilo jako važno ostvariti punu saradnju sa nadležnim institucijama Srbije, „kako bismo zaokružili sliku i finalno stavili tačku na ovu neuspješnu kriminalnu i terorističku aktivnost usmjerenu prema Crnoj Gori“.

„Mislimo da bi to bilo važno ne samo zbog rasvjetljavanja ovog konkretnog događaja, već i zbog jasne poruke kriminalu i potencijalnim terorističkim grupama da su naše države iz dana u dan sve snažnije, da sve uspješnije sarađuju i da su u stanju da obezbijede i novi kvalitet stabilnosti u našem regionu u cjelini“, kazao je Đukanović.

Preporučujemo za Vas