DF: Katnić da podnese ostavku i bude procesuiran zbog više krivičnih djela

"Katnić samo u izbornom danu počinio seriju krivičnih djela poput širenja panike, izazivanja atmosfere straha, kršenja izborne tišine i otvorenih prijetnji opoziciji"
52 pregleda 421 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.10.2016. 17:32h

Demokratski front saopštio je da očekuje da Specijalni tužilac Milivoje Katnić podnese ostavku ili da pod hitno bude smijenjen, i da se procesuira zbog, kako kažu, više krivičnih djela.

Predsjedništvo DF je održalo hitnu sjednicu "povodom skandaloznog nastupa Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića u medijima."

"Demokratski front očekuje da Specijalni tužilac Milivoje Katnić podnese ostavku ili pod hitno bude smijenjen i da se odmah procesuira zbog više krivičnih djela koja je izvršio prije, na dan i poslije izbora 16. oktobra, a sve zbog slijepe odanosti režimu i kriminalnim grupama koje su partneri Mila Đukanovića. Mada, prema svemu onome što je saopštio u emisiji ,,Načisto'', najbolje bi bilo i za njega i za građane CG da bude pregledan u nekoj specijalističkoj ustanovi za mentalno zdravlje. Nebuloze, neistine, kontradikcije, paranoja, konfuzija, jasan su signal da je Katnić neko ko bi pod hitno trebao da potraži stručnu pomoć, a za Crnu Goru bi bilo ljekovito da jedna takva osoba odmah bude smijenjena jer trenutno, uz Mila Đukanovića i njegovu lopovsku družinu, predstavlja najveću opasnost po mir i bezbjednost Crne Gore i njenih građana", navode iz DF.

DF tvrdi da je "sa pozicije koju pokriva, i moći kojom raspolaže, Katnić samo u izbornom danu počinio seriju krivičnih djela poput širenja panike, izazivanja atmosfere straha, kršenja izborne tišine i otvorenih prijetnji opoziciji, a nakon svega onoga što je kazao na TV Vijesti, jasno je da je to osoba koja isključivo saopštava ono što mu naredi Milo Đukanović i neko iz njegovog okruženja."

"U jednom periodu, Katnić je pojedinim potezima, a prvenstveno obračunom sa onima iz DPS-a koji su se našli u konfliktu sa Đukanovićem, počeo da skreće pažnju na sebe i stvara privid nezavisnosti i profesionalzma. Međutim, dovoljan je bio samo jedan izborni krug da se pokaže pravo lice ovoga čovjeka, lice partijskog poslušnika spremnog na sve i svašta samo da bi ispunio interese Mila Đukanovića. Takva osoba ne smije više pokrivati ovako odgovornu funkciju. Ovaj režim pod hitno treba da bude promijenjen, a svi koji žele da Crna Gora postane pravna i slobodna država, treba da doprinesu promjenama, jer nakon izbora postoji ogroman prostor da se u te promjene najzad zakorači, nakon punih 27 godina. Bolesni politički sistem i vlast koja počiva na izbornoj krađi, endemskoj korupciji i kohabitaciji tajne policije i mafije, kao rezultat daje otvorenu diktaturu koja je danas na sceni i protiv koje se sve demokratske snage društva moraju udruženo boriti svim dozvoljenim demokratskim sredstvima", zaključuju iz DF.

Bonus video: