Krivokapić: Ne može biti govora o slobodnim izborima u danu državnog udara

"Krivokapić je na kraju informisao sagovornika da će SDP kao i prilikom formiranja prelazne vlade dati puni doprinos za prevazilaženje aktuelne krize koja je nastupila ponovljenim kršenjem elementarnih demokratskih standarda od strane DPS"
36 komentar(a)
Arne Sanes Bjornstad, Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Arne Sanes Bjornstad, Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Ažurirano: 20.10.2016. 17:57h

Ne može biti govora o slobodnim izborima u danu državnog udara. Atomosfera koja je nastala ovim povodom je bila takva da je presudno uticala na slobodno izjašanjavanje građana, čime je nedvosmisleno nastupila politička šteta, prije svega za partije manjinskih naroda, a potom i za opozicione partije, rekao je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić.

On se danas susreo se ambasadorom Kraljevine Norveške u Crnoj Gori Arne Sanes Bjornstadom sa kojim je razgovarao o aktuelnim političkim dešavanjima koja su uslijedila nakon parlamentarnih izbora.

"Takođe, informisao je svog sagovornika o brojnim neregularnostima i ponavljanju scenarija kupovine glasova i ličnih karata, zastrašivanju i pritiscima na građane, što je sve već ranije dokumentovano i kroz aferu “Snimak” i izvještaje Evropske komisije. Krivokapić je naveo da su svi ti oblici pritisaka 16. oktobra imali svoj poseban brutalan iskaz, a ovi izbori biće upamćeni i po skandaloznoj odluci Agencije za elektronske komunikacije da, po partijskom nalogu, ukine sredstva komunikacije Viber i Whats App, što je slučaj bez presedana za zemlje koje se smatraju demokratskim, čime je takođe direktno uticano na izbornu volju građana", navodi se u saopštenju SDP-a.

Dodaje se da je epilog "svih ovih nedemokratskih aktivnosti da umjesto stabilizacije političkih prilika, nažalost, imamo još veće nepovjerenje u izborni prosces i produbljivanje krize".

"Krivokapić je na kraju informisao sagovornika da će SDP kao i prilikom formiranja prelazne vlade dati puni doprinos za prevazilaženje aktuelne krize koja je nastupila ponovljenim kršenjem elementarnih demokratskih standarda od strane DPS", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: