Marković: Očekujemo brzo fomiranje nove vlade

"Osvrnuo se na hapšenje 20 državljana Srbije osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, kao i na privremeno gašenje aplikacija Viber i Whats up, te konstatovao da je sve urađeno u skladu sa profesionalnim i zakonskim propisima i standardima"
87 pregleda 8 komentar(a)
Angelina Ajhorst, Duško Marković, Foto: Gov.me
Angelina Ajhorst, Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 20.10.2016. 14:26h

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duško Marković saopštio je da DPS očekuje "brzo formiranje nove vlade za koju postoji potrebna, stabilna većina".

On je u razgovoru sa direktorkom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za vanjsko djelovanje Angelinom Ajhorst ocijenio da su parlamentarni izbori u Crnoj Gori bili "fer, slobodni i demokratski".

"Marković je podsjetio da su kroz rad Vlade izbornog povjerenja obezbijeđeni uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora, uprkos snažnim političkim i ekonomskim pritiscima sa određenih međunarodnih adresa. Osvrnuo se na hapšenje 20 državljana Srbije osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, kao i na privremeno gašenje aplikacija Viber i Whats up, te konstatovao da je sve urađeno u skladu sa profesionalnim i zakonskim propisima i standardima", saopšteno je iz Vlade.

Dodaje se da je MArković istakao da ne postoje ni pravni ni politički razlozi za nepriznavanje rezultata izbora.

"Sagovornici su se saglasili da je potrebno brzo i efikasno dati institucionalan odgovor na sve prigovore iskazane na izborni proces tokom izbornog dana. Marković je naglasio da su prozapadne snage, koje su dobile najveće povjerenje građana, spremne na dijalog sa opozicijom i da su vrata vlasti otvore za sve one koji dijele viziju stabilne, evropske i evroatlantske Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Bonus video: