Zeri: Sporazum o demarkaciji sa CG ne može proći bez Srba

Izvor "Zeri" iz kosovske Vlade izvijestio je da su potrebni glasovi srpskih poslanika, kao i njihov povratak u Parlament, te da se u suprotnom sporazum neće naći na sednici dnevnog reda
71 pregleda 5 komentar(a)
Skupština Kosova, Foto: Beta/AP
Skupština Kosova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.10.2016. 15:26h

Bojkot kosovskih institucija od strane koalicije Srpska lista sprečava Vladu u Prištini da ponovo stavi na dnevni red parlamenta Sporazuma o demarkaciji granice Kosova sa Crnom Gorom, tvrdi prištinski dnevnik "Zeri".

Izvor "Zeri" iz kosovske Vlade izvijestio je da su potrebni glasovi srpskih poslanika, kao i njihov povratak u Parlament, te da se u suprotnom sporazum neće naći na sednici dnevnog reda.

"Kosovska vlada ne namerava da vrati sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom u Skupštinu Kosova, tako nešto ne može da uradi zbog nepostojanja saglasnosti Srpske liste, kao i čitave opozicije o trenutnoj verziji dokumenta", izjavio je izvor iz Vlade Kosova.

On je dodao da je proces kompletiranja demarkacije granice između Kosova i Crne Gore ne može da se dogodi bez povratka Srpske liste u Skupštinu.

"Nijedan od ovih procesa ne može da se skloni sa mrtve tačke bez povratka Srba. Trebaju nam njihovi glasovi", isti izvor je rekao u novinama.

Bonus video: