Tudik: Francuska će brzo podržati članstvo Crne Gore u NATO

„Što se tiče NATO integracija, trenutno radimo na procesu ratifikacije Crne Gore. Kod nas je to izuzetno dug proces, mada sam ubijedjena da ćemo jako brzo biti jedna od država koja vas je podržala“, rekla je Tudik
88 pregleda 3 komentar(a)
Kristin Tudik, Aleksandar Stjepčević, Foto: Opština Kotor
Kristin Tudik, Aleksandar Stjepčević, Foto: Opština Kotor
Ažurirano: 17.10.2016. 12:36h

Proces ratifikacije protokola za učlanjenje u NATO je izuzetno dug i Francuska će brzo podržati članstvo Crne Gore u Alijansu, saopštila je ambasadorka te države u Podgorici, Kristin Tudik.

Predsjednik opštine Kotor, Aleksanadar Stjepčević, priredio je danas prijem za delegaciju Francuske, čiji je povod bilo uplovljavanje minolovca francuske mornarice “LYRE” u Luku Kotor.

Iz PR Službe opštine Kotor su kazali da su Delegaciju sačinjavali Tudik, poručnik vojnog broda Anne-Sophie Borod, vojni izaslanik pri Francuskoj ambasadi, Fabris Duda i oficir za vezu Mornarice Vojske Crne Gore.

Tudik je kazala da je dolazak broda francuske mornarice simbolički čin, zato što ukazuje na saradnju dvije države.

„Što se tiče NATO integracija, trenutno radimo na procesu ratifikacije Crne Gore. Kod nas je to izuzetno dug proces, mada sam ubijedjena da ćemo jako brzo biti jedna od država koja vas je podržala“, rekla je Tudik.

Ona je kazala da Francuska sa Crnom Gorom sarađuje na poljima odbrane, kulture i ekonomije, i ona će biti dodatno unaprijeđena.

Anne-Sophie je kazala da je počastvovana što je u Crnoj Gori i što ima priliku da se upozna sa ovom prelijepom zemljom.

„Prvi put sam ovdje, i ponijeću veoma lijepe utiske. Mi smo sarađivali do sad, posebno u sferi ronilaštva. Zajedno sa crnogorskom mornaricom smo napravili program i plan aktivnosti koji ćemo nastaviti da realizujemo”, zaključila je Anne-Sophie.

Stjepčević je naveo da saradnja dvije države postoji već godinama unazad.

„Međutim, ne sumnjam da će biti sve intenzivnija, posebno uzevši u obzir proces evroatlanskih integracija gdje je Crna Gora izuzetno aktivna”, dodao je Stjepčević.

Bonus video: