HTJELI DA SPRIJEČE "NEŽELJENU KOMUNIKACIJU"

Viber i WhatsApp opet rade, Sekulić neće da objasni zašto ih je ukinuo

Prema nalogu Agencije, operatori su dužni da sprovedu tu mjeru u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama
128 pregleda 0 komentar(a)
Viber, Foto: Thetechblock.com
Viber, Foto: Thetechblock.com
Ažurirano: 16.10.2016. 17:49h

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP)  naložila je suspenziju zabrane korišćenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sličnih servisa, koja je tokom dana upućena svim telekomunikacionim operatorima u Crnoj Gori.

"Pprema nalogu Agencije, operatori su bili dužni da sprovedu mjeru privremene zabrane korišćenja navedenih aplikacija, jer su upotrijebljene za neželjenu komunikaciju, a u skladu sa odredbama Zakona o elektronskim komunikacijama. Zakon predviđa da je komunikacija za potrebe direktnog marketinga dozvoljena samo uz prethodno pribavljenu saglasnost korisnika", navodi se u saopštenju mTela.

"Kompanije Crnogorski Telekom, Telenor i M:tel nijesu ustupale podatke o svojim korisnicima i poštuju najstrože bezbjedonosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka", dodaje se u saopštenju.

Izvršni direktor EKIP Zoran Sekulić je odbio da objasni "Vijestima" zašto je agencija ranije donijela odluku .

"Ko je vama dao pravo da me zovete. Zovite me sjutra u 8 sati. Ko vam je dao pravo da me uznemiravate", poručio je Sekulić. Ni nakon ponovljenog poziva, Sekulić nije htio da objasni građanima odluku Agencije i kazao je da "ne daje izjave "Vijestima"".

Preporučujemo za Vas