Ključ: Stojanović i neki mediji maskiraju neregularnosti DPS-a i njihovih aktivista

"Prinuđeni smo da reagujemo jer direktor policije i pojedini mediji na ovaj način direktno krše izbornu šutnju. Zastrašivanjem državnim udarom, terorizmom, likvidacijom najviših državnih funkcionera se flagrantno krši Ustavom zagarantovano pravo na slobodno izjašnjavanje građana", kazali su iz Velike koalicije Ključ
1 komentar(a)
izbori, glasanje, Foto: Boris Pejović
izbori, glasanje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.10.2016. 14:55h

Pozivamo sve građane Crne Gore da se mirno i slobodno izjašnjavaju, a državne organe da rade svoj posao, ali da vode računa da u svojim izjavama ne utiču na širenje straha od nestabilnosti jer na taj način ugrožavaju slobodno izjašnjavanje građana, saopšteno je iz Velike koalicije Ključ.

"Prinuđeni smo da reagujemo jer direktor policije i pojedini mediji na ovaj način direktno krše izbornu šutnju. Zastrašivanjem državnim udarom, terorizmom, likvidacijom najviših državnih funkcionera se flagrantno krši Ustavom zagarantovano pravo na slobodno izjašnjavanje građana. Namjera ove predstave je da se zamaskiraju sve neregularnosti DPS-a i njihovih aktivista. Izvještaj da je do 13 časova glasalo gotovo 40 odsto građana Crne Gore zabrinuo je DPS jer nikada ranije nije zabilježena tolika izlaznost, pa su pokrenuli mehanizam širenja straha i odvraćanja", saopšteno je iz te koalicije.

U saopštenju se dodaje da se direktor policije Slavko Stojanović godinama nije oglasio oko nerasvijetljenih ubistava i dejstvujućih kriminalnih i narko organizacija.

"Ali je zato na dan izbora grunuo sa raskrinkavanjem kriminalnih organizacija i terorizma. Ponavljamo, da se Velika koalicija Ključ od početka zalaže za mirnu smjenu vlasti kako i priliči demokratski, građanski i proevropski orjentisanim političkim grupacijama. I još jednom pozivamo građane na mir", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: