Demokrate: Aktivisti DPS-a nasrnuli na Ljujića

Demokrate pozivaju nadležne državne organe da odmah reaguju
110 pregleda 0 komentar(a)
Marko Ljujić, Foto: Demokrate Crne Gore
Marko Ljujić, Foto: Demokrate Crne Gore
Ažurirano: 16.10.2016. 13:55h

U Bijelom Polju, u mjestu Nedakusi, potpredsjednik opštine Bijelo Polje i visoki funkcioner DPS-a, Petar Smolović, sa jednim brojem aktivista Demokratske partije socijalista Crna Gore fizički je nasrnuo na Marka Ljujića, člana Glavnog odbora i kandidata Demokrata za poslanika u Skupštini Crne Gore, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Marko Ljujić je po prijavi jednog broja članova Demokrata da se u mjestu Nedakusi u Bijelom Polju u jednom od kafića-kladionica, vrši otkup ličnih karata, svojim vozilom obišao lice mjesta događaja. Dok se nalazio u vozilu, ispred naznačenog objekta, visioki funkcioner DPS-a Petar Smolović, sa jednim brojem aktivista prišao je vozilu u kom se nalazio kandidat za poslanika Demokrata. Smolović je sa svojim partijskim aktivistima primjenom sile izvukao iz vozila Marka Ljujića, nanoseći mu lakše tjelesne povrede i odveo ga iza objekta u kom se, prema naznačenim sumnjama, vrši otkup ličnih karata, gdje se nastavilo fizičko maltretiranje", saopštile su Demokrate.

Oni pozivaju nadležne državne organe da odmah reaguju.

"Đukanoviću poručujemo da ga se ne bojimo, da ćemo se boriti svim demokratskim sredstvima i da nema te zloupotrebe koja ga može spasiti od izbornog poraza", navode Demokrate.

Iz DPS-a je saopšteno da je grupa aktivista Demokratskog fronta i Demokrata pokušala je nasilan upad u izborni štab DPS-a u Nedakusima.

"Nasilnike je predvodio Marko Ljujić koji se nalazi na izbornoj listi Demokrata Crne Gore. Aktivisti DPS-a koji su se u tom trenutku nalazili u izbornom štabu spriječili su nasilni upad i rastjerali grupu pristalica opozicionih partija. Cio slučaj prijavljen je Centru bezbjednosti Bijelo Polje. Opštinski odbor DPS Bijelo Polje očekuje da će nadležni organi efikasno procesuirati ovaj i slične slučajeve ugrožavanja regularnosti izbornog procesa", navodi se u saopštenju.

Bonus video: