Jasavić: Ključ, Front i Demokrate ovog puta vode "rat za mir"

“Istina je da je 'rat za mir' vodila pored ove vlasti i ona ekipa koja danas nije vlast. Oni koji su vodili 'rat za mir' glavni jurišnici su danas ključari, frontovci i ništa manje oni koji tobož hoće pobjede, a ne podjele. Oni su glavni jurišnici rata za mir”, kazala je Jasavić
71 pregleda 88 komentar(a)
Pozitivna Crna Gora Podgorica, Foto: Filip Roganović
Pozitivna Crna Gora Podgorica, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.10.2016. 19:30h

Crna Gora se ponovo suočava sa “ratom za mir”, a glavni jurišnici su ovog puta lideri Velike koalicije “Ključ”, Demokatskog fronta i Demokrata, kazala je potpredsjednica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić.

“Istina je da je 'rat za mir' vodila pored ove vlasti i ona ekipa koja danas nije vlast. Oni koji su vodili 'rat za mir' glavni jurišnici su danas ključari, frontovci i ništa manje oni koji tobož hoće pobjede, a ne podjele. Oni su glavni jurišnici rata za mir”, kazala je ona na završnom skupu Pozitivne.

“Pobjede, a ne podjele” su izborni slogan Demokrata Alekse Bečića, u čijoj su partiji je dominantno mlađa populacija.

Doskorašnji drugi čovjek DPS-a Svetozar Marović ostao je upamćen kao tvorac krilatice "rat za mir", koja se odnosila na period napada na Dubrovnik prije 25 godina.

Jasavić je kritikovala opoziciju, rekavši da iz “njihovih džepova vire rublje i oni vam nude rublje za glas”.

Osvrćući se na glasove Pozitivne kojima je na glasanju o povjerenju ostao premijer, Jasavić je kazala da su “27. januara odbranili našu Crnu Goru, zato će ona 16. oktobra odbraniti Pozitivnu Crnu Goru”.

“Branite nas od njih, jer mi smo branili vas,” poručila je potpredsjednica stranke.

U obraćanju na skupu, predsjednik stranke Darko Pajović je uglavnom posvetio govor braneći Đukanovića.

“Ova zemlja ima jednog lidera. Da nije bilo tog lidera prije 10 godina ova država ne bi bila nezavisna”, rekao je Pajović.

Dodao je da je lider DPS-a činio mnoge greške.

“Griješio je, griješimo svi, dragi prijatelji. Ali mu opraštamo sve greške, zbog velikih djela koja jeste uradio za državu Crnu Goru,” rekao je u Podgorici.

Ali onima kojima lider Pozitivne ne oprašta su oni koji zloupotrebljavaju položaj na vlasti.

“Onima koji su iza njegovog šinjela, pljačkali ovu državu, njima ne praštamo. Takvima se ne prašta. Ti mali ljudi, sakveni iza njegovih skuta, radili su ono što nije dobro za državu”, istakao je Pajović, dodavši da su se krili iza priča o patritozmu ali su “pljačkali” državu.

Pajović je kazao da očekuje dobar izborni rezultat.

“Neka broj naših glasova 16. oktobra bude mjera ljudskosti države Crne Gore. Ja nemam nikakvu dilemu da Pozitivna Crna Gora, bez obzira na sve neistine i sve laži, ima dobar izborni rezultat 16. naveče,” kazao je njen predsjednik.

Po riječima Ranka Đonovića, Pozitivna je bila najjači kritičar vlasti cijelog četvorogodišnjeg mandata, ali se ona takođe suprotstavila opoziciji i spasila Crnu Goru.

Bonus video: