"GLAS ZA NAS JE GLAS ZA CG"

HGI: Hrvati da ne podrže dojučerašnje suvereniste

„Ne zavaravajući se kvazigrađanskim ponudama onih koji su godinama bili vlast i odjednom se probudili kao opozicija, nudeći se onima koji su svu svoju političku i drugu energiju uložili da Crnu Goru vrate u vrijeme prije 21. maja 2006“
13 komentar(a)
HGI, Foto: HGI
HGI, Foto: HGI
Ažurirano: 13.10.2016. 09:36h

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) pozvala je simpatizere da na izborima podrže tu stranku koja je, kako se navodi, oduvijek bila na strani odbrane crnogorske državnosti.

„Apelujemo da Hrvati ne daju podršku dojučerašnjim suverenistima, kojima je na putu zalaganja za interese države Crne Gore ponestalo kondicije, zarad sitnih politikantskih interesa“, kaže se u saopštenju.

Kako se ocjenjuje, na taj način stali su na stranu protivnika države Crne Gore, gdje Hrvatima nikada nije i neće biti mjesto.

„Ne smijemo potrošiti kredibilitet koji smo stvarali, boreći se za crnogorsku nezavisnost i dobrobit svih građana, zbog želja iznenadnih opozicionara, za vlašću“, poručuju iz HGI.

Ističe se da svaki hrvatski glas treba i prirodno dati legitimnoj hrvatskoj stranci, HGI.

„Ne zavaravajući se kvazigrađanskim ponudama onih koji su godinama bili vlast i odjednom se probudili kao opozicija, nudeći se onima koji su svu svoju političku i drugu energiju uložili da Crnu Goru vrate u vrijeme prije 21. maja 2006“, kaže se u saopštenju.

Ističe se da je glas za HGI siguran glas za Crnu Goru. 

Preporučujemo za Vas