Vi imate prave odgovore na izazove našeg vremena

“Ja sam čvrsto ubijeđen: Vi imate prave odgovore na izazove našeg vremena, jer se zalažete za razumnu ekonomiju i ekološku obnovu, za živu demokratiju i socijalnu pravdu"
0 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP
Ažurirano: 12.10.2016. 14:46h

Socijaldemokratska partija Njemačke podržala je istoimenu partiju Ranka Krivokapića.

Iz SDP Crne Gore saopšteno je da im je uoči parlamentarnih izbora 16. oktobra stigla podrška od vladajuće Socijaldemokratske partije Njemačke, najjače i najuticajnije socijaldemokratske partije u Evropi.

“U ime Predsjedništva SPD Njemačke predsjedniku Ranku Krivokapiću pismom se obratio član Predsjedništva SPD i poslanik njemačkog Bundestaga Ditmar Nitan,” navodi se u saopštenju SDP-a.

Njemačke Socijaldmeokrate podsjećaju da se palamentarni izbori odvijaju u veoma važna vremena za Crnu Goru i za Evropu.

“Ja sam čvrsto ubijeđen: Vi imate prave odgovore na izazove našeg vremena, jer se zalažete za razumnu ekonomiju i ekološku obnovu, za živu demokratiju i socijalnu pravdu. Evropska Socijaldemokratija se i u Evropi i na nacionalnim nivoima nalazi pred velikim izazovima, koje samo zajedničkim snagama možemo da savladamo. Zato možete biti sigurni da ću vas bezrezervno podržavati u vašim naporima da vašu zemlju izvedete na evropski put. Želim vam puno uspeha na izborima u nedelju,” prenosi SDP riječi njemačkog kolege.

SDP podsjeća da su prethodno podršku dobili od Josipa Juratovića, izvjestioca Bundestaga za Jugoistočnu Evropu, Doris Barnet, poslanice Bundestaga i doskorašnje potpredsjednice PS OEBS, kao i profesora Kristofa Copela, državnog ministra za vanjske poslove u njemačkoj Vladi Gerharda Šredera.

Bonus video: