SDP Bar: Neka specijalni tužilac pogleda malo Barsku plovidbu

Umjesto da koordinator DPS za Bar Branimir Gvozdenović i menadžment ovog AD na partijskom sastanku petog oktobra u službenim prostorijama "Barske plovidbe" ovome posvete dužnu pažnju, cilj sastanka je bio pritisak na zaposlene da masovno dođu na Konvenciju DPS u Baru", istakao je predsjednik OO SDP Bar Dragan Vojvodić
63 pregleda 5 komentar(a)
feribot Sveti Stefan, Foto: Anto Baković
feribot Sveti Stefan, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 12.10.2016. 11:21h

Barski SDP objavio je danas da se poslije 51 godine zatvara čuvena brodska linija Bar-Bari-Bar. U saopštenju koje je potpisao predsjednik OO SDP Bar Dragan Vojvodić, navodi se da nažalost postaje java ono "u što se sumnjalo, ali se nije htjelo vjerovati." Vojvodić je dodao da gašenje linije ostavlja bez posla oko 80 pomoraca "barske plovidbe" koji će sada biti primorani da idu "u pečalbu, na strane kompanije."

"Na ovakav mogući ishod i sudbinu ove linije, u više navrata, upozorovali su u ime manjinskih akcionara Tomislav Markolović i Rade Radoman, bivši izvršni direktor i član Odbora direktora AD "Barska plovidba", takođe i za najam i poslovanje dva nova broda „Barske plovidbe“. Gotovo je izvjesno da će nakon isteka grejs perioda kreditnog zaduženja za ove brodove, garancija za uredno izmirenje kredita pasti na državu Crnu Goru, kao u slučaju "Crnogorske plovidbe" iz Kotora", ukazao je Vojvodić.

On je dodao da je o svemu ovome više puta i usmeno i pisano informisan resorni ministar Brajović koji "nije ništa preduzeo."

"Apsolutno ništa! Ali "dosljedno" u ekonomsko posrnuće. Umjesto da koordinator DPS za Bar Branimir Gvozdenović i menadžment ovog AD na partijskom sastanku petog oktobra u službenim prostorijama "Barske plovidbe" ovome posvete dužnu pažnju, cilj sastanka je bio pritisak na zaposlene da masovno dođu na Konvenciju DPS u Baru. Rukovodstvo, ne samo ovog preduzeća, dobilo je nalog da svi zaposleni budu popisani, a kome basta neka se usudi pa ne dođe na Konvenciju DPS", istakao je Vojvodić .

On je zaposlene u "Barskoj plovidbi" zamolio da "stave prst na čelo i da se makar malo zamisle”.

"Pozivamo Specijalno državno tužilaštvo da "zagrebe" u ovoj kompaniji, da se vrati malo unazad. Naslućujemo da bi moglo biti mnogo interesantnih stvari: od usvajanja Elaborata o kupovini dva nova broda i načina donošenja odluke o tome, i mnogo čemu drugom. Ne zaboravite, gospodo iz Tužilaštva, na frišopove", zaključio je Vojvodić.

Bonus video: