SKUP U KOTORU

Pajović: Ne smijemo dozvoliti pobjedu antievropskih snaga

"Mi nikad nijesmo živjeli od ordenja i medalja, nego od našeg rada i našeg znoja. Danas vidimo da smo uradili mnogo dobrih stvari za ovu državu. I zato jasno kazem – napretka ovoj državi nema bez Pozitivne u vlasti", poručio je Pajović.
62 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 12.10.2016. 06:29h

Crnoj Gori nema napretka bez Pozitivne u vlasti, jer se jedino ona zalaže za solidarnost, socijalnu pravdu i snažan ekonomski zaokret, poručio je lider te stranke, Darko Pajović, na sastanku sa aktivistima te partije u Kotoru.

On je naglasio da apsolutna vlast bilo koga ne bi bila dobra za državu, kao ni pobjeda antievropskih snaga, "koju ne smijemo dozvoliti."

"To bi bilo jako loše za državu, kao i za njih same. Ali sam potpuno svjestan da gramzivost u politici nekad ne zna za granice, a upravo te granice oni prelaze posljednjih dana“, kazao je Pajović. On je rekao bi da za Pozitivnu to nije problem. "Znali smo da se odbranimo četiri godine, odbranićemo se i ova četiri dana, u to sam apsolutno ubijeđen."

U tome je, kako je naveo, snaga Pozitivne. "Naša snaga je u tome što čvrsto vjerujemu u ideju za koju se zalažemo, a to nije neoliberalni koncept ekonomije. To je ideja jednakosti, solidarnosti i socijalne pravde. Mi to pokazujemo svojim životima i svojim radom", kazao je Pajović. Prema njegovim riječima, zato je svima potrebna snažna Pozitivna. "Mi nikad nijesmo živjeli od ordenja i medalja, nego od našeg rada i našeg znoja. Danas vidimo da smo uradili mnogo dobrih stvari za ovu državu. I zato jasno kazem – napretka ovoj državi nema bez Pozitivne u vlasti", poručio je Pajović.

Potpredsjednica Pozitivne, Azra Jasavić, kazala je da je 16. oktobar dan kada će Crna Gora biti na raskršću. "Tog dana biramo između Zapada i Istoka, između ljubavi i mržnje, između svjetla i mraka, između dobra i zla, između pravde i nepravde, između nas i njih. A mi smo svjetlo ove zemlje“, navela je Jasavić. Ona je naglasila da "luča crnogorska sija iz Pozitivne Crne Gore". "Zato, Bokelji, ne vjerujte onima koji vam lijepo zbore! Gledajte ljude po onome što rade, jer licemjere prepoznajete po tome što kad govore – lažu, kad obećaju - ne ispune, kad im se povjerite oni izdaju, i kad pričaju – pretjeruju. Zato Pozitivna neće pretjerivati, ona će pobijediti", poručila je Jasavić. Ona je istakla da u Pozitivnoj nikoga ne mrze, i da u njihovim srcima ima mjesta za sve. "Jer mi smo dovoljno snažni da vodimo ovu zemlju, i da je okrenemo putem ljubavi i evropskih vrijednosti. Živimo u različitosti, i te multikulturalne razločitosti su naše bogatstvo. A to je Pozitivna, i nijedna druga stranka."

Prema njenim riječima, misija Pozitivne je nova, slobodna Crna Gora. "Naša umorna Crna Gora je 27. januara naslonila svoju glavu na naša leđa, i ona su izdržala, i uvijek će izdržati kada nosimo na sopstvenim plećima Crnu Goru, jer je to jedina naša domovina, rezervnu nemamo", naglasila je Jasavić. Ona je poručila da će Pozitivna donijeti snažne promjene i biti noseći stub buduće vlasti. Ona je rekla da se Pozitivna bori za vlast, i da će to i biti. Pozitivna će, prema riječima Jasavić, donIjeti građanima solidarnost i socijalnu pravdu.

"Jer bez solidarnosti i socijalne pravde Crna Gora nema budućnosti, a budućnosti nema bez Pozitivne", poručila je Jasavić.

Preporučujemo za Vas