DF: Preispitaćemo ugovore o prodaji atraktivnih lokacija

Kako navode ”nije nikakva novost da prethodna vlast preko fantomskih firmi preprodaje trećim licima bisere naše obale skoro bez ikakve koristi za građane Budve i Crne Gore”
62 pregleda 3 komentar(a)
Buljarica, Foto: Vuk Lajović
Buljarica, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.10.2016. 13:49h

"Nakon pobjede na izborima 16. oktobra, Demokratski front Budva će inicirati reviziju ugovora kojim su na trajno korišćenje ili dugoročni zakup date najatraktivnije lokacije na crnogorskom primorju kao i druge atraktvine destinacije u cilju zaštite javnog interesa u dijelu plaćanja zakupa, oslobađanja poreza, zaštite prostora i životne sredine”, poručili su na konferenciji za novinare u budvanskom Demokratskom frontu.

Kako navode ”nije nikakva novost da prethodna vlast preko fantomskih firmi preprodaje trećim licima bisere naše obale skoro bez ikakve koristi za građane Budve i Crne Gore”.

"I starosjedioci i stanovnici Buljarice imaju velike probleme sa raspisanim tenderom za prodaju zemlje na teritoriji Buljarice za koju je ponudu poslala firma koja je prema dokumentima tenderske komisije registrovana kao of-šor firma na Kajmanskim ostrvima 2. septembra 2004. godine. Obavještavamo javnost da svi privatni vlasnici zemljišta moraju biti pravedno obeštećeni u novcu ili u vlasničkim pravima u novim kompanijama. Usaglasićemo plan razvoja Buljarice na ekspertskom nivou u saradnji sa lokalnim stanovništvom kroz javno-privatno partnerstvo pritom uz zapažanje svih ambijentalnih ekoloških i razvojnih standarda i perspektiva kako bi se postigli dugoročni optimalni i održivi efekti. Demokratski Front će insistirati na maksimalizaciji efekata valorizacije ovih lokaliteta kroz izgradnju hotelskih rezorta visokih kategorija u cilju otvaranja novih radnih mjesta za naše građane, povećanje nivoa usluga i stvaranju dodatne vrijednosti i za državu i za privatne vlasnike zemljišta”, zaključili su u budvanskom DF.

Bonus video: