Adrović: DPS ne plaća dolaske glasačima iz dijaspore

"Opozicioni mediji koordinirano, baš kao i pred svake izbore, pokušavaju da konstruišu aferu plasirajući neistinu da DPS plaća glasačima iz dijaspore dolazak na glasanje"
72 pregleda 7 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.10.2016. 12:54h

DPS Ne plaća dolaske glasačima iz dijaspore, neka glasaju svi koji imaju biračko pravo, istakao je Mehmed Adrović, predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Petnjica.

Portal Bošnjaci.net objavio je juče spiskove birača iz dijaspore koje je DPS zvao ili planira da zove da dođu da glasaju na izborima u nedjelju, a četvoro njih potvrdilo je “Vijestima” da su ih iz DPS-a kontaktirali, dok je dvoje potvrdilo da im je iz te partije obećano plaćanje putnih troškova ukoliko dođu da glasaju.

"Opozicioni mediji koordinirano, baš kao i pred svake izbore, pokušavaju da konstruišu aferu plasirajući neistinu da DPS plaća glasačima iz dijaspore dolazak na glasanje. Umjesto da ih raduje najava da će na izborima 16. oktobra što veći broj građana Crne Gore iskoristiti svoje pravo da glasa, i na taj način samo osnažiti demokratsku odluku o budućoj vlasti, opozicioni mediji su u panici zbog mogućnosti da se to dogodi.U pokušaju da nekoliko dana uoči izbora iskonstruišu novu aferu, zaboravljaju ključnu činjenicu – da li ti građani Crne Gore imaju zakonsko pravo da učestvuju u glasanju 16. oktobra", kazao je Adrović.

On je dodao da je za DPS neprihvatljiva podjela građana na one kojima bi opozicija dozvolila da glasaju i na one koji im se ne sviđaju, pa bi ih spriječili u tome.

"Jedini uslov jeste da se njihovo ime nalazi u biračkom spisku, dakle da na to imaju zakonsko pravo. Opoziciji bi bilo pametnije da razmisli zašto su sve birače koji 16. oktobra dolaze u Crnu Goru iz inostranstva okarakterisali kao glasače Demokratske partije socijalista. Razlog leži u činjenici što i oni, kao i ubjedljiva većina građana koji žive u Crnoj Gori, u politici naše partije prepoznaju jedinu garanciju sigurnosti i daljeg uspješnog razvoja", rekao je Adrović.

Bonus video: