Aprcović: DPS Kotor se nikada nije zalagao za prodaju Luke Kotor

"Niko ne može da raspolaže Lukom Kotor, niti da je prodaje, osim lokalnog parlamenta", kazao je Aprcović
92 pregleda 36 komentar(a)
Željko Aprcović, Foto: Dps.me
Željko Aprcović, Foto: Dps.me
Ažurirano: 11.10.2016. 12:06h

DPS Kotor se nikada nije zalagao za prodaju AD Luke Kotor, već za unapređenje poslovanja navedenog preduzeća kroz uvođenje kredibilnog strateškog partnera i svaka insinuacija mimo toga, je krajnje zlonamjerna i služi za ubiranje sitnih političkih poena naših oponenata, istakao je Željko Aprcović, predsjednik OO DPS Kotor na tribini te partije održanoj sinoć u Škaljarima.

"Niko ne može da raspolaže Lukom Kotor, niti da je prodaje, osim lokalnog parlamenta", kazao je Aprcović.

On je dodao da je DPS kao najodgovornija politička partija na novou Crne Gore, ali i na nivou Kotora, donijela odluku da njihova kampanja bude interaktivna, da razgovaraju sa sugrađanima, da im predstave projekte koji se trebaju realizovati u narednom periodu i da identifikuju sve ono što nisu uspjeli da sprovedu do kraja u prethodnom periodu.

Mirko Vičević jedan od kandidata za odbornike na listi DPS Kotor prisutnima se obratio porukom "Nisu važna imena, nisu važni pojedinci, izuzetno je važno da svi zajedno još jednom pogledamo oko nas, da odradimo dio posla koji nam je ostao, da 16. oktobra podsjetimo i ukažemo na važnost svih odluka koje je ova partija, mudro vođena donosila i da skrenemo pažnju svima na važnost ovih izbora".

"Dajte povjerenje listi DPS Kotor satkanoj najvećim dijelom od mladih ljudi, uradite to prevashodno misleći na sebe i svoju budućnost", rekao je Vičević.

Predsjednik Opštine Kotor, Aleksandar Stjepčević kazao je da je Kotor grad sa velikim potencijalom za budući razvoj.

"U proteklom periodu asfaltirali smo parking prostor Bokelja, izgradili javnu rasvjetu u dijelu Škaljara-Duboki Do, izmjestili kabl za potrebe izgradnje solarne javne rasvjete, obezbijedili pumpe za pumpnu stanicu Peluzica, uradili sanaciju na MZ Škaljari, asfaltirali smo plato na Šuranju", rekao je Stjepčević.

On je istakao da će se u narednom periodu nastaviti sa radovima na sportskoj hali.

"Svi znamo da se zbog objektivnih razloga kasnilo, ali radovi su opet krenuli i mislim da ćemo halu u funkcionalnom dijelu vrlo brzo dovesti do kraja. Obezbjeđena su sredstva za sanaciju zatvorenog bazena u Škaljarima i sa istom bi se moglo odmah početi, ali na zahtjev VK Primorac i VK Cattaro, zbog takmičarske sezone najmlađih polaznika ovih klubova, sanacija bazena biće odgođena do sredine mjeseca marta", kazao je Stjepčević.

On je govorio i o planovima razvoja Kotora i samog područja Škaljara, posebno priobalnog dijela, pa je tim povodom govorio o uređenju NTC-a (Nautičko turističkog centra). Planirana je izgradnja VIP MARINE sa svim sadržajima.

Branko Čavor, koordinator ispred Predsjedništva DPS Crne Gore je kazao da "ovi izbori imaju izuzetan značaj i za državu i za Kotor, te da na ovim izborima branimo ono što smo postigli 2006. godine".

"Kao dio stare Jugoslavije, Crna Gora bila je tretirana kao najnerazvijenije područje, dok danas po svom ekonomskom razvoju i stabilnosti predstavlja vodećeg lidera u regionu. Otvorili smo 24 poglavlja, što predstavlja 75 odsto. Ubrzano idemo ka osvajanju svih ostalih poglavlja, prije svega želeći ne samo da uhvatimo taj tempo i dinamiku, već sadržaj aktivnosti, jer nam je mnogo važnije evropske standarde da adekvatno prenesemo na crnogorske prilike", kazao je Čavor.

Bonus video: