Zaposleni kod Aca Đukanovića slave DPS

“Niko nije naložio postavljanje bilborda, već je to ideja grupe 10-ak radnika RZUP-a (simpatizera DPS-a) koji su ličnom donacijom finansirali izradu i montažu reklamnog platna, a ja kao direktor RZUP-a sam im besplatno ustupio prostor na čeličnoj konstrukciji koja je inače namijenjena za postavljanje reklama”, kazao je za “Vijesti” juče direktor RZUP-a Petar Korać
183 pregleda 106 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2016. 06:28h

Da veliki bilbord DPS-a krasi zgradu Republičkog zavoda za urbanizam i projektovanje (RZUP) ideja je dijela zaposlenih, koji su to iz svog džepa i platili, dok je direktor besplatno ustupio prostor, saopšteno je juče iz RZUP-a.

Većinski vlasnik RZUP-a je brat šefa DPS-a Mila Đukanovića, Aco.

“Niko nije naložio postavljanje bilborda, već je to ideja grupe 10-ak radnika RZUP-a (simpatizera DPS-a) koji su ličnom donacijom finansirali izradu i montažu reklamnog platna, a ja kao direktor RZUP-a sam im besplatno ustupio prostor na čeličnoj konstrukciji koja je inače namijenjena za postavljanje reklama”, kazao je za “Vijesti” juče direktor RZUP-a Petar Korać.

Korać je kazao da ova usluga nema “finansijske relacije između RZUP-a i DPS-a”.

Đukanović je početkom 2007. kupio 75 odsto akcija RZUP-a za 2,7 miliona eura. Na mjestu zgrade RZUP-a, koja je predviđena za rušenje, može da se izgradi stambeno-poslovna zgrada od preko 25.000 kvadrata

Kandidat za poslanika Demokratskog fronta Jovan Vučurović kaže da je ovo samo jedan od primjera zloupotreba u režiji DPS-a.

Situacija je predočena Agenciji za sprečavanje korupcije, rečeno je juče iz CDT-a.

Uoči konvencije u Baru, bilbord sa likom premijera površine oko 200 kvadratnih metara postavio je Rade Vujačić, čija je porodica vlasnik zgrade.

Vujačić, koji je u kumovskim vezama sa savjetnikom premijera Milanom Roćenom, “Vijestima“ je kazao da za postavljanje nije trebala dozvola, te da se na ovaj potez odlučio jer je simpatizer DPS-a.

Vujačići, po istraživanju MANS-a, povezivani sa malverzacijama, pranjem novca i višemilionskom utajom poreza.

Galerija