DPS i MORT izvršili su urbanistički zločin nad Rafailovićima

Lokalna samouprava i MORT izvršili su zločin nad jednim zaštićenim mjestom, smatra Rafailović
58 pregleda 0 komentar(a)
Uzdignimo Budvu, Foto: Vuk Lajović
Uzdignimo Budvu, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.10.2016. 13:52h

“Bečići i Rafailovići tretirani su kao Sveti Stefan i Miločer. Vođeni lošom dugogodišnjom politikom lokalne samouprave, pod vlašću DPS-a i Ministarstvom turizma I održivog razvoja - MORT, danas, imamo situaciju da smo opasani betonskim građevinama, bez plana i reda”, poručila je na konferenciji za novinare Katarina Rafailović, kandidatkinja za odbornicu grupe birača‘ ’Uzdignimo Budvu’- Radomir Glendža".č

Ona je naglasila da su Rafailovići mjesto sa zaštićenim spomenicima kulture i podsjetila da je Bečićka plaža je zastićeni spomenik prirode, koja je davne 1935. godine, proglašena za najljepšu prirodnu plažu u Evropi.

”Nekontrolisanom urbanizacijom zelenih površina uopšte nema, kao ni adekvatne saobraćajne infrastrukture. Jednostavno rečeno, nema osnovnih uslova za život i rad. Kod nas ne mogu doći kola hitne pomoći, vatrogasne službe, kao ni vozilo za održavanje fekalne kanalizacije, koja se izliva na svakom ćošku. Mulj koji se dobija prečišćavanjem otpadnih voda, stvara neprijatne mirise mještanima koji žive u blizini postrojenja i gostima koji borave u hotelima.Od ekskluzivnosti su nam ostali samo računi za vodu i kanalizaciju, smeće I porez na nepokretnosti”, naglasila je Rafailović.

Prema njenim riječima, lokalna samouprava i MORT izvršili su zločin nad jednim zaštićenim mjestom.

”Uništili su mu identitet i pretvorili ga u jedno nehumano naselje. A, zločin ne zastarijeva u pravnoj državi kojoj stemimo.O, ovom problemu smo upoznali delegaciju EU u Crnoj Gori kao i Njemačku ambasadu. Obratit ćemo se i komesaru za ljudska prava u Savjetu Evrope i upoznati ga kako se lokalna samouprava odnosi prema građanima i imovini opštine. Suvišno je reći da lokalna vlast nije sprovodila ni ispunjavala zakone i obaveze iz Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, iako je Crna Gora u savjetu Evrope od 11. maja.2007. godine. Poštovani gradjani, naš grad će 16. oktobra biti na prekretnici- između grada korupcije, grada u kome vlada zakon jačega, grada bez identiteta ili grada vladavine prava, grada u kome je zakon jednak za sve i društvo jednakih šansi.Mi ne obećavamo kule I gradove I ne pričamo bajke.Mi želimo da zajedno sa vama uzdignemo Budvu, bar do nivoa na kojem je nekad bila.Zato, 16. oktobra glasajte za broj 4 da zajedno Uzdignemo Budvu, poručila je Rafailović.

Bonus video: