Šehović: SD čuva državu i spašava ekonomiju

“Za razliku od DPS-a, naš pravedniji model razvoja se, pored stavljanja fokusa samo na strane investicije, dominantno zasniva na malom i srednjem biznisu i porodičnim firmama, koji moraju postati osnovni pokretač održivog razvoja naše ekonomije”, kazao je Šehović, navodeći da, za razliku od DPS-a, u partiji Ivana Brajovića smatraju da je nužno pravednije dijeliti stvoreno
57 pregleda 60 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Zoran Đurić
Damir Šehović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.10.2016. 05:44h

Između Socijaldemokrata Crne Gore (SD) i Demokratske partije socijalista (DPS) postoje značajne razlike u viziji ekonomskog razvoja, poručio je potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović.

On je saopštio da po Crnu Goru koliko je opasna antidržavna politika opozicije toliko može biti opasno i insistiranje na pogrešnom modelu razvoja ekonomije.

Šehović tvrdi da se, za razliku od aktuelnog koalicionog partnera, SD zalaže za društvo jednakih šansi, ocjenjujući da “glas za SD čuva državu i spašava ekonomiju”.

“Za razliku od DPS-a, naš pravedniji model razvoja se, pored stavljanja fokusa samo na strane investicije, dominantno zasniva na malom i srednjem biznisu i porodičnim firmama, koji moraju postati osnovni pokretač održivog razvoja naše ekonomije”, kazao je Šehović, navodeći da, za razliku od DPS-a, u partiji Ivana Brajovića smatraju da je nužno pravednije dijeliti stvoreno.

On je dodao da su sa DPS-om obnovili nezavisnost i uveli Crnu Goru u evroatlantsku porodicu, ali da su nužne promjene u ekonomskoj politici i smatra da je “SD je jedini garant da će se ispraviti greške u oblasti ekonomije”.

“Reforma poreskog sistema zasnovana na primjeni progresivnih poreskih stopa to obezbjeđuje. One koji imaju manje treba oporezovati nižim poreskim stopama, jer će im na taj način ostati više novca u džepu. Domaćinska ekonomija koju zagovaramo će obezbijediti da nema onih koji nemaju dovoljno za dostojanstven život”, naglasio je Šehović.

On je ponovio da bi SD formirao državnu razvojnu banku, koja bi “po izuzetno povoljnim uslovima finansirati otvaranje novih radnih mjesta”. Šehović tvrdi da , zahvaljujući rješenjima koje nude, “u Crnoj Gori će samo po tom osnovu svake godine biti otvarano po 5.500 novih radnih mjesta”.

“U situaciji gdje niko nakon izbora neće moći sam da formira vlast, što bi inače bilo pogubno za ekonomsku i političku stabilnost Crne Gore, jedino SD može biti garant razvojne većine koja će ispraviti greške u oblasti ekonomije, i koja će voditi Crnu Gori naprijed u budućnost, a ne nazad u prošlost”, saopštio je kandidat za poslanika SD-a.

Bonus video: