Abazović: Ispratićemo Kim Džon Mila 16. oktobra

"Pokušavaju zadnjim trzajima da poistovjete državu sa jednim čovjekom i DPS-om. To je odlika primitivnih društava i to je odluka neozbiljnih država. To samo djelimično može da se uporedi sa Sjevernom Korejom ali ćemo mi ovog puta Kim Džon Mila 16. oktobra definitivno da ispratimo“, istakao je Abazović
108 pregleda 260 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2016. 19:56h

Jedan od lidera velike Koalicije Kljuć Srđan Milić izjavio je noćas u Pljevljima da onaj ko glasa DPS na narednim izborima glasa za lopove, kriminalnce i prevarante.

Da su lopovi i kriminalci oni su to sami priznali. Priznali su da su dio organizovane kriminalne bande koja je ukrala na stotine miliona eura. A da su prevaranti pokazaću na primjeru Pljevalja. Obećali su 2012 rekonstrukciju puta Pljevlja Metaljka, izgradnju vatrogasnog doma, da će stvoriti uslove za korišćenje bakra cinka olova, opokarske gline, najavili izgradnju fabrike cementa, osmišljeno gazdovanje šumskim bogatstvom, gradnju mini hidroelektrane, i otvaranje instituta za energetiku, rudarstvo i ekologiju. Ništa od toga nije urađeno“, rekao je Milić na promociji Koalicije Ključ u Domu vojske.

On je upitao potpredsjednika DPS-a Duška Markovića šta misli kakva li ga sudbina čeka s obzirom da u politici više nema Igora Lukšića i Svetozara Marovića, koji su, kao i on, bili drugi u Demokratskoj partiji socijalista.

On je kazao da oni vole Crnu Goru ali ne kao oni, zbog politike i sitnih interesa već radi čestitog odnosa prema precima i potomcima.

"Svi znaju u CG da niko ne može biti tako čvrst garancija za bolje i pravedniji život u CG kao što to može velika Koalicije Ključ“, rekao je Milić.

Milić se osvrnuo i na govor „brata Aca Đukanovia na propaloj konvenciji u Bijelom Polju“, uporedivši ga sa govorom Zmaja od Šipova“.

Lider Ure Žarko Rakčević rekao je da je Crna Gora danas ugrožena od DPS-a i njegovih satelita.

"Kažu mi volimo Crnu Goru a opozicija mrzi Crnu Goru. Kako neko ko voli Crnu Goru može između dva izborna kruga uraditi to da imamo 40 odsto više nezaposlenosti. Ne voli se tako Crna Gora. U 2012 godini CG je imala 29 hiljada nezaposlenih a danas 41.000 . Nije to ljubav prema Crnoj Gori. Vi mrzite Crnu Goru. Da li oni koji vole CG uništavaju javne finansije. Od 2012 do 2016,duplo je veći javni dug CG. Da li oni koji vole CG iseljavaju svoje građane svojom politikom. Ne oni ne vole Crnu Goru oni je mrze“, rekao je Rakčević i da oni koji vole Crnu Goru žele da žive od poštenog rada.

On je kazao da je DPS cunami napravio katastrofu od Crne Gore i Pljevalja.

"Nijesmo ovakvu CG sanjali mi koji smo bili za nezavisnu Crnu Goru i vi koji ste bili za zajedničku državu. Mi sanjamo i kličemo slobodnoj Crnoj Gori, svih nas“, rekao je Rakčević.

Lider Demosa Miodrag Lekić kazao je da Đukanović ovih dana po Crnoj Gori traži narodne neprijatelje umjesto da položi račune za ono što je radio.

"I dalje proizvodi neprijatelje u Crnoj Gori. CG je platila već velike podjele jer je deset godina progonio ljude koji su bili za nezavisnu CG a poslije one koji su se zlagali za zajedničku državu takođe je proglasio neprijateljima, da se ne bi vidio kriminal i mafija. Poseban je sunovrat kada švercer govori o istoriji o Gavrilu Principu o Mojkovačkoj bici ne poznavajući činjenice u dnevno političkom izdanju“, rekao je Lekić.

Potpredsejdnik URE Dritan Abazović je rekao ao da se DPS sam predao i da njihove konvencije liče na komemorativne sjednice.

"Pokušavaju zadnjim trzajima da poistovjete državu sa jednim čovjekom i DPS-om. To je odlika primitivnih društava i to je odluka neozbiljnih država. To samo djelimično može da se uporedi sa Sjevernom Korejom ali ćemo mi ovog puta Kim Džon Mila 16. oktobra definitivno da ispratimo“, istakao je Abazović čiji je izlazak na binu dočekan sa ovacijama.

Potpredsjednik Demosa Goran Danilović je kazao da će do nove godine doći do smanjenja plata u javnom sektoru i da će biti smanjene ili ukinute naknade za majkse sa troje i više djece, ukoliko DPS pobjedi na izborima.

Galerija

Bonus video: