Pavlović: Petrovac dokaz nestručnosti, korupcije i samodovoljnosti DPS vlasti

Pavlović je dodao da ako se govori o turistima i turističkoj privredi u Petrovcu i okolini ona se ne može razvijati bez kvalitetnije saobraćajne infrastrukture
89 pregleda 20 komentar(a)
Zdravko Pavlović, Foto: Demokrate
Zdravko Pavlović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 09.10.2016. 13:40h

"Dokaze nestručnosti, korupcije i samodovoljnosti ove vlasti nalazimo u svim sferama društva. Jedan od njih je i slučaj malog primorskog mjesta na kojem se može sagledati sva bahatost i nesposobnost kako lokalnih tako i državnih vladajućih struktura”, poručio je kandidat za odbornika Zdravko Pavlović, sa liste "mr Aleksa Bečić - Demokrate - Pobjede,a ne podjele!"

On je ocijenio da je riječ je o Petrovcu, primorskom mjestu u koje su rado dolazile generacije posjetilaca iz cijele Crne Gore.

"Namjerno, ovdje ne spominjem strane turiste. Petrovac sa Buljaricom i Reževićima decenijama je privlačio posjetioce iz okolnih gradova, Podgorice i sjevera Crne Gore. Svi oni su danas svjedoci poraznih rezultata politike koja godinama unazad konstantno i sigurnim korakom razobličava jedan mediteranski pejzaž i za račun nekoliko moćnika devastira prostor. Ne zaboravimo da nam je upravo prostor najređi resurs koji posjedujemo a predstavlja bazični faktor razvoja naše opštine i naše države. Na nedomaćinsko ophođenje prema sopstvenom prostoru ukazuje i činjenica da je Opština Budva od prodaje zemlje samo u Reževićima u protekloj deceniji prihodovala desetine miliona eura, a da u Reževićima i dalje ne postoji kanalizaciona infrastruktura, da se gosti dočekuju na istrošenom asfaltu, sa neuređenim stazama i sa elektroprenosnom mrežom od koje je stabilnija i paukova mreža", istakao je Pavlović.

Prema njegovim riječima urbanistički planovi za cjelokupno područje Reževića ne predviđaju izgradnju ni jednog kvadratnog metra javnih površina na kojem bi se moglo okupljati lokalno stanovništvo i turisti, nema novih mjesnih prostorija, nema parkova.

”Planeri i urbanisti vladajuće garniture ne shvataju da turisti tokom odmora žele i da osjete stil života lokalne mediteranske zajednice a ne samo puko prenoćište i hranu. Nedostatak parkova i vidikovaca u Petrovcu, nedostatak dječijih igrališta, hronični nedostatak parking prostora, loša saobraćajna i komunalna infrastruktura samo su neki od problema koje upravo Demokrate Crne Gore jasno prepoznaju i za koja nude realna i održiva rješenja - rješenja koja između ostalog podrazumijevaju i izgradnju novih sportskih terena i šetališnih staza u zoni budućeg parka Zakolač i parka Malo brdo. Građanima se nudi vizija mjesta koje diversifikuje svoju turističku ponudu integrišući u ponudu i segment sportskog turizma uz istovremeno stvaranje uslova za širu izbor sportskih aktivnosti za djecu i mlade sa područja Petrovca i okoline", naglasio je Pavlović.

Pavlović je dodao da ako se govori o turistima i turističkoj privredi u Petrovcu i okolini ona se ne može razvijati bez kvalitetnije saobraćajne infrastrukture.

”Podsjetiću i da je saobraćajna mreža Petrovca sastavljena od velikog broja slijepih ulica koje drastično utiču na otežan protok ljudi i roba, stvarajući gužve i nezadovoljstvo posjetilaca i lokalnog stanovništva. Takođe, neadekvatna putna infrastruktura u Buljarici godinama unazad onemogućava brži razvoj mjesta i umanjuje kvalitet života građana. Revizijom urbanističkih planova stavljajući akcenat na izgradnju novih i modifikaciju postojećih saobraćajnica u Petrovcu i okolnim mjestima kreiraćemo osnovu za brži razvoj regije. Stručnim i transparentnim upravljanjem budžetskim sredstvima Opštine kroz reformu budžetskih izdataka, naplatom zaostalih i tekućih komunalnih potraživanja, efikasnom naplatom lokalnih taksi i poreza kao i korišćenjem sredstava iz pretpristupnih evropskih fondova obezbijedićemo uslove za značajno unapređenje kvaliteta života naših sugrađana i istovremeno uticati na kreiranje savremene turističke ponude", zaključio je Pavlović.

Bonus video: