PROMOTIVNI SKUP NA CETINJU

Pajović: Pozitivna nikad neće izdati Crnu Goru

"Sačuvali smo je zato što je volimo, zato što je ne krademo, i tako će uvijek biti sa Pozitivnom“
64 pregleda 48 komentar(a)
Pozitivna Cetinje, Foto: Pozitivna Crna Gora
Pozitivna Cetinje, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Promjene Crnoj Gori ne mogu donijeti politički prevaranti koji su protiv države, niti građani smiju dozvoliti da jedna partija osvoji apsolutnu vlast 16. oktobra, poručio je lider Pozitivne, Darko Pajović, sa promotivnog skupa na Cetinju.

Pajović je kazao da ta stranka 16. oktobra traži podršku građana za državu, za ekonomske promjene, za ljubav prema Crnoj Gori, i naglasio da Pozitivna nikad neće izdati Crnu Goru.

"Nijesmo je izdali ni 27. januara, kada su neki drugi politički prevaranti, koji vam takođe traže podršku, a to su Socijaldemokratska partija (SDP) i URA, krenuli sa onima koji su protiv države da mijenjaju Crnu Goru. Tako se ne mijenja Crna Gora“, poručio je Pajović.

On je kazao da je građanima potreban snažan ekonomski zaokret i država solidarnosti i socijalne pravde.

"Treba nam zemlja pravde, a ne nepravde. Treba nam zemlja koja će svima biti majka, a ne nekima majka, a nekima maćeha. Zato je Crnoj Gori potrebna Pozitivna“, rekao je Pajović.

Prema njegovim riječima, država se ne može mijenjati sa onima koji su protiv nje.

"SDP i URA kriju da bi 16. oktobra u zagrljaj Demokratskog fronta (DF). Ne smijemo to dozvoliti, kao što ne smijemo dozvoliti apsolutnu vlast Demokratske partije socijalista (DPS)“, naglasio je Pajović.

On je ponovio da je Pozitivna 27. januara sačuvala državu. „Da su znali sami da je sačuvaju, ne bi im bila potrebna pozitivna“.

"Sačuvali smo je zato što je volimo, zato što je ne krademo, i tako će uvijek biti sa Pozitivnom“, poručio je Pajović.

On je kazao da je Pozitivna dosljedna, i da nema namjeru da odustane.

"A njihove neistine o istraživanjima javnog mnjenja ostavljamo njima, jer oni na neistini žive“, dodao je Pajović.

Potpredsjednica Pozitivne, Azra Jasavić, poručila je da 16. oktobra Crna Gora bira između Zapada i Istoka, ljubavi i mržnje, istine i prevare, dobra i zla.

"Tog dana Crna Gora bira između nas i njih. Nas, koji nikada nijesmo bili vlast, i onih koji su 27 godina na vlasti, i između nas koji smo čisti i neokaljani kao rosa crnogorske zore, i onih koji su sve činili da više ne sijaju zore Crne Gore sjajem slobode“, naglasila je Jasavić.

Ona je kazala da je plan koji ima Pozitivna – plan istinskih promjena, i pozvala građane, bez obzira na vjersku, nacionalnu i svaku drugu orijentaciju, da toj partiji daju šansu.

"Ne zbog nas, nego zbog vas i naše Crne Gore“, poručila je Jasavić.

Ona je kazala da je Pozitivna 27. januara dokazala da može mudro i hrabro da sudi.

"Mi smo, našim životima, našim obrazima, našim porodicama, našom čašću i poštenjem, branili državu od neozbiljnog DPS-a i neozbiljnog SDP-a. Nijesmo to uradili ni zbog jednih, ni zbog drugih, nego zbog države Crne Gore“, naglasila je Jasavić.

Predsjednik Političkog savjeta Pozitivne, Ranko Đonović, kazao je da danas Cetinje posjećuju i oni koji se kunu ljubav prema njemu i prema Crnoj Gori, a spremaju se za prevare.

"Današnja crnogorska politička scena je zamršenija nego bilo kad. Devedesetih smo znali ko se za šta zalaže. Posljednja tri dana čujemo da su moguće koalicije Demosa i DPS-a, i Demosa i Demokratskog fronta“, naveo je Đonović.

Prema njegovim riječima, trgovina je tako izražena, a ideje tako poražene.

"Nemojte dozvoliti da vas na Cetinju, sa dva prsta i crnogoskim zastavama, niko vara. A varaju vas“, kazao je Đonović.

Kako je naveo, DPS i DF su jasni. „Nijesu jasni URA i SDP. To su trojanski konji u demokratskom biću države Crne Gore, i čuvajte se njihovih prevara“, poručio je Đonović.

On je naglasio da DPS nije država, ali su, kako je naveo, još manje to DF i Demos.

"To nemojte zaboraviti. Pozitivna neće praviti promjene koje će ugroziti državu. Upravo ih je to i koštalo lomova koje su imali. Pozitivna je istrpjela takve udare, da sam mislio da politički neće preživjeti. Oni su uspjeli, i na tome im čestitam“, kazao je Đonović.

Prema njegovim riječima, ne treba imati dilemu da „ovi što dobijaju ruske pare, ne bi rado vidjeli i ruske tenkove na crnogorskim ulicama“.

"Pozitivna je tu da mijenja, kako vlast, tako i sve drugo što ne valja. Korupcije, kriminala, nepotizma i drugih loših stvari u Crnoj Gori. Sve ćemo to da mijenjamo, a da ne ugrozimo državu. Crna Gora mora biti sveta. Ona je centar svih interesa, i oko toga se sve vrti“, poručio je Đonović.

Član Političkog savjeta, Milenko Perović, rekao jeda sve koalicije i stranke, osim Pozitivne, vode kampanju ne pominjući identitetska pitanja, „kao da je tu sve u redu“.

"A identitetska pitanja su, ne samo ono što održava Crnu Goru, nego i ono što je arhimedovska stajna tačka koje se Crna Gora može i mora pomjerati prema budućnosti“, kazao je Perović.

On je naglasio da identitet jednog naroda čine jezik, religija, kultura, obrazovanje i nauka.

Kako je naveo, oni koji odlučuju o tim stvarima i politikama niti imaju vizije, niti volje, ni spremnosti, čak imaju krajnje pozbiljnih problema sa vlastitim identitetom

"Do te mjere su pogubljeni u vremenu i prostoru, da zapravo više i ne znaju šta im je dentitet“, smatra Perović.

On je rekao da je duboko uvjeren da Pozitivna ima potencijal, ne samo da uspješno prođe predstojeće izbore, nego da zauzme odgovarajuća mjesta u budućoj vlasti, i da „da moćni zamajac rješavanju identitestkih pitanja.

Preporučujemo za Vas