Forum mladih SDP: Blok V ne pripada pojedincu on pripada svima

"SDP želi da Podgorica bude razvijana na obodima kao što je to slučaj u svim dobro razvijenim svjetskim metropolama"
51 pregleda 4 komentar(a)
Potpisivanje peticije, Foto: SDP
Potpisivanje peticije, Foto: SDP
Ažurirano: 08.10.2016. 15:32h

Forum mladih SDP Podgorica je juče organizovao potpisivanje peticije protiv uništavanja zelenih površina u Bloku V, saopšteno je iz ove partije.

"U skladu sa nažim sloganom "Država svima", želimo skrenuti pažnju javnosti na lokalni problem gdje privatni interesi uveliko pokušavaju da ugroze javni interes. U neposrednoj blizini našeg mjesta okupljanja (mjesto štanda za potpisivanje peticije ugao Bulevara Mihaila Lalića i ulice Džordža Vašingtona) najavljena je izgradnja poslovno-stambenog kompleksa sa 22 sprata na površini od preko 4000 m2" navodi se u saopštenju.

Kako navode oni su tom prilikom pokrenuli peticiju koju su nazvali “Ne dozvoli opkoljavanje blokova"a kao glavne argumente su naveli:

  • Javni interes očuvanja životne sredine mora biti iznad interesa pojedinaca za ostvarivanjem profita a kao primjer navodi novu Dalmatinsku ulicu gdje su nove zgrade izgrađene uz sami trotoar.
  • Bilo kakva izgradnja u okviru Bloka V smanjuje obim zelenih površina koja direktno utiče na kvalitet života građana, podsjećamo građane da je kvalitet vazduha ne samo stanovnika Bloka već cijele Podgorice u opadanju posljednjih nekoliko godina.
  • Problem parkiranja koji kao takav je već prisutan.

Oni su istakli da SDP želi da Podgorica bude razvijana na obodima kao što je to slučaj u svim dobro razvijenim svjetskim metropolama.

"Do kada će opština umjesto rješavanja aktuelnih problema stvarati nove?! Blok V ne može pripadati pojedincu on pipada svima" zaključili su iz ove partije.

Bonus video: