DF: Očekujemo potpise Lekića, Rakčevića i Milića

Demokratski front ponudio je prije dva dana "Ključu" nekoliko principa za formiranje Vlade bez DPS i njegovog lidera Mila Đukanovića.
107 pregleda 148 komentar(a)
Miodrag Lekić Žarko Rakčević Srđan Milić Ključ, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić Žarko Rakčević Srđan Milić Ključ, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2016. 12:44h

Demokratski front saopštio je da očekuje danas realizaciju obećanja koje su predstavnici Ključa dali juče u Bijelom Polju - dogovor o novoj Vladi bez Đukanovića i DPS-a, podržan i lično potpisan od strane Miodraga Lekića, Srđana Milića i Žarka Rakčevića.

Nosilac izborne liste Velike koalicije "Ključ" i lider Demos-a Miodrag Lekić objavio je indirektno, sinoć u Bijelom Polju, da je za njih prihvatljiva ponuda Demokratskog fronta o zajedničkom formiranju vlasti bez DPS-a. On je saopštio da vlast treba da se gradi bez DPS-a i njihovih partnera, te da se odluka o učlanjenju Crne Gore u NATO mora donijeti na referendumu. Kada je u pitanju premijersko mjesto u novoj vladi, Lekić smatra da na tom i ostalim pozicijama treba da budu najstručniji ljudi.

"Ohrabruje nas to što su predstavnici Ključa prihvatili naš poziv da podrže napore ujedinjenog fronta građana Crne Gore koji žele da vide bolju Crnu Goru, bez korupcije, lopovluka i prevara. Danas očekujemo i realizaciju obećanja koje su predstavnici Ključa dali juče u Bijelom Polju - dogovor o novoj Vladi bez Đukanovića i DPS-a, podržan i lično potpisan od strane Miodraga Lekića, Srđana Milića i Žarka Rakčevića. Unaprijed se radujemo što ćemo imati zajednički potpisani dokument koji pokazuje odanost ideji i želji za pravim promjenama u Crnoj Gori! Svi opoziciono nastrojeni birači osjećaju i znaju da stižu promjene! Ovakva odluka Ključa je značajan korak na nezaustavljivom putu DF-a i opozicije koji će učiniti da 16. oktobar ostane zapisan kao jedan od najznačajnijih dana u istoriji naše zemlje. Mi ili on", poručili su iz Demokratskog fronta.

Demokratski front ponudio je prije dva dana "Ključu" nekoliko principa za formiranje Vlade bez DPS i njegovog lidera Mila Đukanovića.

Među njima su i da će odluka oko učlanjenja Crne Gore u NATO biti donijeta na fer i slobodnom referendumu, kao i da niko ne može imati imunitet od suočavanja sa pravdom.

Četvrti princip je da u novoj Vladi neće učestvovati ministri iz Đukanovićevih Vlada, a peti da će izborna opoziciona lista koja osvoji najviše glasova na izborima predložiti kandidata za premijera

DF je u međuvrevremenu odustao od četvrtog principa.

Bonus video: