DF: Ako je Ključu problem četvrti princip izbrisaćemo ga iz ponude

"Ako kolegama iz "Ključa" smeta četvrti princip, koji se odnosi na to da u novoj opozicionoj Vladi ne mogu učestvovati ministri iz Đukanovićevih Vlada, predlažemo im da ga odmah izbrišu, iako vjerujemo da je svakom u Crnoj Gori jasno da se ovaj naš princip prvenstveno odnosio na Raška Konjevića"
72 pregleda 203 komentar(a)
Demokratski front, Foto: DF
Demokratski front, Foto: DF
Ažurirano: 07.10.2016. 14:01h

Predsjedništvo Demokratskog fronta saopštilo je da Velika koalicija "Ključ" nije odgovorila pozitivno na njihovih pet principa o formiranju Vlade bez DPS-a nakon izbora 16. oktobra.

Principi su da će Vlada biti formirana bez DPS i Đukanovića, da će odluka oko učlanjenja Crne Gore u NATO biti donijeta na fer i slobodnom referendumu, kao i da niko ne može imati imunitet od suočavanja sa pravdom. Četvrti princip je da u novoj Vladi neće učestvovati ministri iz Đukanovićevih Vlada, a peti da će izborna opoziciona lista koja osvoji najviše glasova na izborima predložiti kandidata za premijera.

"Iskreno želeći da dođe do opšteopozicionog konsenzusa, spremni smo da pristanemo na zahtjev koalicije "Ključ" koji nam je ispostavio Miodrag Lekić, lider ovog bloka. Ako kolegama iz "Ključa" smeta četvrti princip, koji se odnosi na to da u novoj opozicionoj Vladi ne mogu učestvovati minstri iz Đukanovićevih Vlada, predlažemo im da ga odmah izbrišu, iako vjerujemo da je svakom u Crnoj Gori jasno da se ovaj naš princip prvenstveno odnosio na Raška Konjevića, krvavog ministra unutrašnjih poslova, kojeg su pojedini lideri Ključa pohvalili da je dobro radio svoj posao, a koji se komandujući MUP-om 24. oktobra surovo obračunavao sa građanima i pristalicama DF-a. Ali pošto je to jedini princip iz našeg predloga o formiranju Vlade bez DPS-a, koji je kolegama iz "Ključa" neprihvatljiv, mi ovim činom pokazujemo spremnost da odmah bude izbrisan, i pozivamo kolege iz Ključa da poslije njegovog brisanja potpišu ponuđeni sporazum, jer to očekuju svi slobodni građani u Crnoj Gori", zaključili su iz DF-a.

Bonus video: