Dedeić: Valorizacija turističkih resursa sjevera jedan je od prioriteta BS

„Vlada je projekat Hajla - Štedim uvrstila kao prioritetan u oblasti turizma. Prostor Hajle i Štedima prostire se na oko 4 000 hektara. U realizaciju ovog projekta već se krenulo izgradnjom put"
73 pregleda 1 komentar(a)
Amel Dedeić, Foto: Bošnjačka stranka
Amel Dedeić, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 07.10.2016. 13:35h

"Crna Gora je sebi postavila cilj da kroz turizam kao stratešku privrednu granu sebe postavi na mapi prepoznatljivih turističkih destinacija" kazao je Amel Dedeić, direktor Turističke organizacije Rožaje i funkcioner Bošnjačke stranke.

On je kazao da Bošnjačka stranka smatra da je država na vrijeme preduzela određene mjere za razvoj turizma gdje je kroz razne olakšice za gradnju hotela visoke kategorije poboljšana kompletna infrastruktura ka svim gradovima na primorju, putevi i regionalni vodovod, te kao posljedica stvorenih preduslova trenutno su u izgradnji nekoliko luksuznih projekata koji se mjere milijardama eura.

Međutim, prema riječima Amela Dedeića, sada je vrijeme za razvoj sjevera.

„Po studijama brojnih renomiranih institucija i eksperata iz oblasti turizma sjever Crne Gore posjeduje veći potencijal za razvoj turizma od našeg primorja, jer uz kvalitetnu zimsku i ljetnju turističku ponudu, sezone na sjeveru mogu trajati znatno duže od onih na jugu“ – ističe Dedeić.

U saopštenju se navodi da će iz tog razloga Bošnjačka stranka u budućem periodu posebno zalagati za valorizaciju turističkih potencijala Bijelog Polja, Plava, Gusinja, Petnjice i najvećeg potencijala sjeveroistočnog dijela Crne Gore lokaliteta Hajle i Štedima.

„Vlada je projekat Hajla - Štedim uvrstila kao prioritetan u oblasti turizma. Prostor Hajle i Štedima prostire se na oko 4 000 hektara. U realizaciju ovog projekta već se krenulo izgradnjom puta. Planirano je da u cjelosti bude obuhvaćen planskom dokumentacijom kako bi se sačuvao od divlje gradnje, što je sljedeća faza“ – kazao je Dedeić.

Bošnjačka stranka će kako navode svoju inicijativu u ovom projektu krunisati "uspješnom realizacijom na zadovoljstvo svih građana Rožaja, sjevera i cijele Crne Gore".

Bonus video: