O smjeni Suhiha nakon izbora

Šef podgoričkog SNP-a Dragan Ivanović je kazao da će smjenu inicirati, jer Suhih, kao najodgovorniji čovjek, nije realizovao Odluku o mjesnim zajednicama
3 komentar(a)
Đorđe Suhih, Foto: Arhiva Vijesti
Đorđe Suhih, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.10.2016. 06:22h

Klub odbornika Socijalističke narodne partije (SNP), koji planira da nakon izbora 16.oktobra podnese inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine Glavnog grada Đorđa Suhiha, u toj namjeri će podržati i ostatak opozicije.

Šef podgoričkog SNP-a Dragan Ivanović je kazao da će smjenu inicirati, jer Suhih, kao najodgovorniji čovjek, nije realizovao Odluku o mjesnim zajednicama.

“Podlegao je pritisku DPS-a i njihovoj želji da Odluka stupi na snagu tek u decembru ove godine, ali je zbog pritiska opozicije, stupila na snagu osam dana od usvajanja”, kazao je Ivanović.

Šef kluba odbornika Demosa Goran Radonjić je kazao da bi inicijativu podržali i da na parlamentarne izbore ne izlaze u koaliciji sa SNP-om, jer Suhih ništa nije uradio da se pomenuta Odluka realizuje.

Radonjić je ocijenio da se Odluka o MZ, koja je usvojena u februaru tekuće godine, “opstruira i izvrgava ruglu”.

Predsjednik kluba odbornika DF-a Radoš Zečević je kazao da će podržati inicijativu iz opozicione solidarnosti, ali da je “pomalo degutantno” kad nema najava da bi inicijativu mogao potpisati i neko iz redova vlasti.

Zečević je istakao da je Suhih zaslužan za nesprovođenje Odluke, te da je na sastancima sa predstavnicima vlasti i opozicije obećavao da će za tri dana dobiti povratne informacije i slično, što nije urađeno.

Inicijativu će, kako je kazao “Vijestima” šef kluba odbornika Demokrata Vladimir Čađenović, podržati i odbornici te partije.

Odlukom o mjesnim zajednicama propisano je da se predsjednici mjesnih zajednica biraju na zborovima građana.

Bonus video: