Lekić: Bitno je da pobijedimo DPS, o foteljama drugom prilikom

"Oni koji pokušavaju da vode rat u opoziciji, moraju da znaju da tako samo rade za Demokratsku partiju socijalista", poručio je Milić
70 pregleda 312 komentar(a)
Ključ, Zeta, Foto: Koalicija Ključ
Ključ, Zeta, Foto: Koalicija Ključ
Ažurirano: 06.10.2016. 19:46h

Nosilac liste kaolicije Ključ Miodrag Lekić poručio je Demokratskom Frontu „da ih raduje da su odlučili da zakucaju na njihova odavno otvorena vrata o saradnji i time javno potvrde da neće sa DPS-om, što je Ključ uradio još 26. aprila“.

"Mi pozdravljamo ovaj stav, uprkos činjenIci, da smo do jutros bili izloženi velikim i teškim kampanjama od strane DF-a. Koalicija Ključ je u više navrata pozivala na saradnju, ali to radimo još jednom. Pozivamo na objedinjavanje svih građanskih i demokratskih opozicionih snaga, da zajedno sa manjinama, sarađujemo prije i poslije 16. oktobra, sa zajedničkim ciljem da smijenimo DPS", kazao je Lekić.

Lekić se osvrnuo na dio ponude DF-a, koji govori o kadrovskim rješenjima.

"U njihovoj ponudi se govori o nekim funkcijama i ja na taj dio mogu da kažem, da se mi u koaliciji Ključ nijesmo okupili zbog fotelja i smatramo da sada nije momenat za takvu priču. Bitno je da pobijedimo DPS, a o foteljama možemo nekom drugom prilikom", kazao je Lekić.

Jedan od lidera Srđan Milić poručio je lideru DPS-a Milu Đukanoviću „da koalicija Ključ svih ovih dana širom Crne Gore, brani njenu čast, slobodu i dostojanstvo, od njega i njegovih kriminalnih grupa i saradnika“

Jedan od lidera Srđan Milić poručio je lideru DPS-a Milu Đukanoviću „da koalicija Ključ svih ovih dana širom Crne Gore, brani njenu čast, slobodu i dostojanstvo, od njega i njegovih kriminalnih grupa i saradnika“.

On je kazao da se Đukanović danima hvali nekim procentima, a da ga njegovi potezi ovih dana najbolje demantuju u tom kolika je snaga DPS-a.

"Đukanović je na vrat na nos pokušao da sazove sjednicu Savjeta za privatizaciju i proda Buljaricu. Zato jer mu je jasno da nakon 16. oktobra neće biti u vlasti i neće moći to da uradi", kazao je on.

I Milić je imao poruku za lidere Demokratskog fronta i njihovu ponudu o saradnji.

"Oni koji pokušavaju da vode rat u opoziciji, moraju da znaju da tako samo rade za Demokratsku partiju socijalista. I nas pitati ko će biti koji ministar, ko će biti premijer, je smiješno. Mi želimo da napravimo stvarne promjene u Crnoj Gori. Zato moramo da izbjegenemo svaki haos i neprijateljstvo, jer se vlast u tome najbolje snalazi. Vidite da narod želi promjene i naša dužnost je da donesemo te promjene", rekao je Milić.

Jedan od lidera Žarko Rakčević kazao je „da je DPS za 26 godina uspjela da zatvori sve firme i fabrike po Crnoj Gori i da uništi sva gazdinstva u zetskoj ravnici, koja su nekad snabdijevala prostor bivše Jugoslavije“

"Poljoprivereda je mnogo ozbiljna stvar. Poljoprivredu ne razumiju DPS ortaci, koji ekonomju vide samo u kocki i kazinima", kazao je Rakčević.

Rakčević je poručio građanima Crne Gore „da vjeruju svojim očima, a ne DPS lažima“

"Samo poređajte stvari i biće vam jasno. Prije četiri godine u Crnoj Gori bilo je 29 hiljada nezaposlenih, a danas je samo u Podgorici 46 posto više nezaposlenih. I onda idu kroz Crnu Goru i kažu da su griješili, ali traže još jedan krug da se vade. Kažu hoće u Evropu, a ja pitam da li u EU ima i jedna jedina država koja nije prominjenila vlast, pa da su sve vladali bolje nego što jesu", kazao je Rakčević.

Kandidat za poslanika Goran Danilović obraćajući se mještanima Zete kazao je „da ništa on ne mora, osim da zajedno sa građanima Crne Gore pobijedi na ovim izborima“.

"Mi ne vodimo kampanju, već idemo u susret promjenama u Crnoj Gori. Mi nosimo poruku pomirenja. I znamo mi zašto smo predmet napada i jednih i drugih - zato što iz dana u dan imamo sve više podrške", kazao je Danilović.

On je kazao da je poltika koju vodi kolacija Ključ „jedina razumna politika nakog dugih 27 godina stradanja“.

"Svi znaju da nova vlada ne može postojeće probleme riješiti magičnim štapićem preko noći. Ali možemo da vjerujemo da su promjene moguće i da u Crnoj Gori možemo zajedno da živimo. Jer u Crnoj Gori ne možete da živite na parče, ne pristajemo da možemo da živimo u našem i njihovom dijlu grada, u našem i nijhovm dijelu države", kazao je Danilović.

Kandidat za poslanika Dritan Abazović poručio je „da država Crna Gora nije privatni šef porodice Đukanović, njegovih kumova i tajkuna, već svih njenih građana“.

"Moramo prekinuti sa praksom u kojoj država, oligarhima na vlasti služi kao poligon za privatne poslove. Država mora biti jednaka za sve i zato moramo tražiti i stvarati neku novu Crnu Goru. Naša je obaveza, moralna, politička, građanska, da promijenimo ovu vlast. Zato razgovarajte sa svojim prijateljima, rođacima, kumovima, komšijama, kako bi 16. oktobra ovom ludilu stali na kraj", kazao je Abazović.

Abazović je kazao stanovnci Zete, zaslužuju mnogo više od države od „ministara koji u 21. vijeku otvaraju česme i vodvode po Crnoj Gori“.

"Vi imate pravo na bolji život, bolje uslove rada, ako treba da imate opštinu i to imate pravo, ali prije svih tih prava naša je obaveza da spasimo Crnu Goru i Demokratsku partiju socijalista pošaljemo u opozicione klupe", kazao je Abazović.

Bonus video: