SNP: Živi li Grbalj u 21. vijeku bez puta, vode ili struje?

Vukšić je kazao da je opštinska DPS - SDP vlast je uvela enormno visoku tarifu na neizgrađeno građevinsko zemljište
212 pregleda 4 komentar(a)
SNP Grbalj, Foto: SNP
SNP Grbalj, Foto: SNP
Ažurirano: 06.10.2016. 16:05h

Odbornički kandidati sa izborne liste „Nama možete vjerovati - SNP dr Branko Baćo Ivanović” održali su konferenciju za novinare ispred prostorija Mjesne zajednice u Radanovićima pod nazivom: “Uvedimo 21.vijek u Grbalj”.

„Nalazimo se ispred zgrade koja je trebala da bude javni objekat za potrebe opštine, a sada je to kancelarija mjesne zajednice, mjesna pošta i dječiji vrtić koji nema vodu i sanitarije. Da li su djeca iz Grblja djeca drugog reda, o čijem zdravlju i sigurnosti i osnovnm higijenskim uslovima ne treba da brinemo? Da li se može reći da Grbalj živi u 21. vijeku, ako danas imamo velike djelove Grblja koji nemaju put, vodu ili struju. Je li suviše očekivati da prostor Grblja od 95 kvadratnih kilometera sa 22 km morske obale bude resurs sa kojeg se stvara bogatstvo, a ne u kojem se živi u siromaštvu i bez osnovnih infrastruktirnih uslova“, rekao je odbornički kandidat iz Grblja Milorad Vukšić.

On je dodao da Grbljani još uvijek vape za osnovnim infrastrukturnim rješenjima, "pa u 21. vijeku svaki skup mještana počinje sa pitanjem - kada će se nešto uraditi po pitanju lokalnih puteva, kvalitetnog napajanja električnom energijom i snadbijevanjem vodom".

„Iako Grbalj ne dobija vodu iz regionalnog vodovoda, koju usput rečeno vodovodno preduzeće plaća ispod 0.30 eura dobijaju visoke račune po cijeni 1 kubik 1.06 eura, a utrošak više predstavlja protok vazduha nego vode kroz cijevi. U Donjem Grblju vode nema, a u drugim djelovima Grblja su stalne restrikcije u vrijeme kad je voda najpotrebnija“, kazao je Vukšić.

Dodaje da je opštinska DPS - SDP vlast je uvela enormno visoku tarifu na neizgrađeno građevinsko zemljište koja će, "kada SNP dođe na vlast, biti značajno smanjena".

„SNP neće puniti budžet izmišljanjem i povećavanjem nameta ionako egzistencijalno ugroženim građanima Kotora, nego će prije svega naplatiti poreska i komunalna dugovanja jednog broja novopečenih iz ove vlasti izraslih bogataša, kojima se prave planska dokumenta po narudžbi, od kojih se nenaplaćuju dugovanja i čijem bogaćenju je podređen rad lokalne uprave“, naveo je Vukšić.

Odbornički kandidat je istakao da činjenica "da je opština Kotor u poslednjih desetak godina ubrala 21 milion eura prihoda iz Grblja, a u ovaj prostor uložila samo 4,5 miliona eura, govori o diskriminatorskom i izrabljivačkom odnosu opštinske DPS-SDP vlasti prema Grblju i svakom čovjeku koji živi na ovom prostoru".

„Podsjećamo opštinsku vlast da je Grbalj na Mitrovdan 1427. godine donio svoj zakonik kojeg su se Grbljani držali i poštovali ga. Zato danas kao odbornički kandidati SNP sa prostora Grblja poručujemo i svim mještanima Grblja i sada već bivšoj opštinskoj vlasti da ćemo mi UVESTI 21.VIJEK u GRBALJ i da ćemo poštovati zakone, jer smo ih imali i poštovali i u 15. vijeku. Da će sav novac koji se prihoduje sa prostora Grblja biti uložen u Grbalj da konačno cijeli Grbalj ima kvalitetno vodosnabdijevanje, da se poboljša snabdijevanje strujom kako im ne bi nestajala struja od svake grmljavine i crkavali električni aparati zbog slabog napona, da imaju kvalitetne puteve kojima će doći do svojih kuća. Bogatstvo Grblja biće valorizovano, prostor Grblja urbanizovan i prostorno planiran u interesu svih, a ne samo par podobnih pojedinaca koji se bogate na račun svih drugih“, zaključio je Vukšić.

Konferenciji su prisustvovali i odbornički kandidati: Blažo Ercegović, Vlado Vukadinović, Ivo Lazarević i Ivo Krstičević, kao i odbornica SNP Aleksandra Sindik.

Bonus video: