CDU: Obećavamo kvalitetnije upravljanje turističkom destinacijom

Prema riječima kandidata za odbornika Mirka Šukovića održivi turistički razvoj, kvalitetni hotelski, kulturni, društveni i drugi sadržaji, su osnov turističkog razvoja budvanske rivijere.
4 komentar(a)
Mirko Šuković, Foto: CDU
Mirko Šuković, Foto: CDU
Ažurirano: 06.10.2016. 11:53h

Izborna lista “Cdu: Volimo Budvu! – Dragan Purko Ivančević” potvrđuje da je neophodno voditi modernu razvojnu politiku, kako bi se Budva, sa svim svojim autentičnim sadržajima, ponovo vratila na mjesto koje joj pripada, kao jednoj prepoznatoj turističkoj destinaciji- poručio je kandidat za odbornika Mirko Šuković, na konferenciji za novinare održanoj u Lastvi.

Prema njegovim riječima održivi turistički razvoj, kvalitetni hotelski, kulturni, društveni i drugi sadržaji, su osnov turističkog razvoja budvanske rivijere.

”Našu logiku o upravljanju resursima opštine Budva temeljimo na zaboravljenoj istini da naša opština nije samo pojas od 200 metara uz more. Ne smijemo nastaviti sa praksom da se razvoj Budve odnosi samo na zemljište koje je uz more. Budva to nije, niti smije biti.Mi sa izborne liste “Cdu: Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević” uspostavićemo novi način upravljanja Budvom kao turističkom destinacijom. Neophodan je novi “destinacijski menadžment”, a mi imamo tim stručnih ljudi iz Crne Gore i inostranstva, iz oblasti turizma, koji će biti ekspertska osnova za revitalizaciju turizma u Budvi”, kazao je Šuković.

On je dodao da revitalizacija je neophodna, kako bi naš grad mogao da bude konkurent drugim turističkim destinacijama, koje su u periodu za nama napredovale i poboljšale svoje usluge, dok se Budva našla u jednom haotičnom stanju, koje ne pamte ni najstarije generacije.

”Neshvatljivo je da su neke od osnovnih djelatnosti, za koje nijesu potrebna velika finansijska ulaganja, na najnižem mogućem nivou.Svi smo svjedoci da je nivo higijene u Budvi ispod svakog minimuma, kao i da je slika grada sa pretrpanim kontejnerima, prljavim šetalištem i otpadom koji se može vidjeti na ulicama naša svakodnevnica.Takvu sliku vide i turisti koji su izabrali da u Budvi provedu svoj odmor, što smo kroz razgovor sa njima i prepoznali.Moramo stati na kraj ovoj praksi, uspostaviti normalan rad lokalne samouprave, obnoviti i oživjeti grad i uvesti promjene, kao što se u našem programu navodi, jer to je naša želja i naša obaveza. Obavezujemo se da ćemo preuzeti odgovornost za sudbinu našeg grada jer volimo Budvu i pred njom smo svi ravnopravni i jednako vrijedni.Volimo Budvu! ”, zaključio je Šuković.

Bonus video: