DF Bar: Gvozdenović promoviše različita čuda

Tajić ukazuje da je na početku skupa u hotelu “Ruža vjetrova” sa turističkim privrednicima ministar istakao da Crna Gora mora pronaći svoj identitet i ponuditi ga na turističkom tržištu, te da će tome doprinijeti projekti ‘’Sva čuda Crne Gore’’ i ‘’Dobar domaćin’’
128 pregleda 2 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2016. 09:54h

Barski DF prozvao je ministra turizma i održivog razvoja Branimira Gvozdenovića da u svojim učestalim predizbornim obilascima ove opštine promoviše DPS “i različita čuda”. U saopštenju koje je potpisao odbornik DF u SO Bar Zoran Tajić, navodi se da Gvozdenović u isto vrijeme obećava po mjesnim zajednicama “blagostanje koje smo već doživjeli svih ovih godina vladavine njegove partije” i dodaje da je Gvozdenović kao nekadašnji gradonačelnik Bara poznat i kao autor “čuvenog programa razvoja grada 10+” koji je u međuvremenu “postao sinonim neizvršavanja predizbornih obećanja u ovom gradu”.

Tajić ukazuje da je na početku skupa u hotelu “Ruža vjetrova” sa turističkim privrednicima ministar istakao da Crna Gora mora pronaći svoj identitet i ponuditi ga na turističkom tržištu, te da će tome doprinijeti projekti ‘’Sva čuda Crne Gore’’ i ‘’Dobar domaćin’’.

"U želji da doprinesemo projektu “Sva čuda Crne Gore”, evo liste naših predloga za pojedina čuda. Čudo br 1. Poslije toliko godina Crna Gora nema i još uvijek traži svoj identitet u turizmu - strateškoj grani privrede; Čudo br 2. Razvoj turizma a pogotovu elitnog turizma bez ijedne investicije u putnu infrastrukturu u zadnjih nekoliko godina; Čudo br 3. Ne samo da nema novih puteva, već se i postojeći ukidaju (ne održavaju), kao regionalni put Bar - Virpazar koji vodi kroz prepoznatljivi vinarski region sa vinskim podrumima. Čudo br 4. Razvoj turizma samo na bazi avio destinacije, pošto je željeznički saobraćaj lošom politikom doveden na ivicu gašenja-najavljeno skoro obustavljanje direktnog saobraćaja za Beograd na neodređeno vrijeme-dok je drumski u takvom stanju da je do “elitnih” destinacija moguće doći nakon poludnevnih čekanja u kolonama; Čudo br 5. Razvoj turizma bez vode, u situaciji kada kroz naselje prolazi regionalni vodovod koji ne zna sta će sa viškovima vode. Možda razmisliti o turističkoj atrakciji - osmisliti specijalna vozila, dizajnirane i brendirane cisterne koje su u nekim naseljima barske opštine toliko prisutne da bi mogle postati zaštitni znak; Čudo br 6. Razvoj turizma i elitnih hotela bez električne energije - primjeri navedeni na plaži Veliki pijesak", naveo j eTajić.

On je dodao da ova čuda “sigurno nijesu baš” za konkurenciju svjetskih čuda, ali, “svakako sedmo i svjetsko čudo bilo bi” da i poslije svega ovoga na izborima 16. oktobra “vlast opet dobiju akteri ovakvih čuda”.

Bonus video: