Ratković: Petrovac devastiran i teško ranjen neodgovornom gradnjom

"Da opet ovdje zamirišu parfemi Evrope, naši hoteli i kuće budu puni evropske turističke gospode, a naše kase prepune regularno zarađenih para. To ćemo sigurno učiniti zajedno sa vama, kada nam date snagu i mandate na ovim izborima, kako bi naše zajedničke sanacione planove sproveli u djelo", ocijenio je Ratković
119 pregleda 4 komentar(a)
Rade Ratković, Foto: Vuk Lajović
Rade Ratković, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.10.2016. 10:25h

Naš Petrovac, naša drevna Lastva, kastel Lastva, odnosno Kastio, devastiran je i teško ranjen neodgovornom gradnjom stambenih i paraturističkih mastodonata koji su nam ugrozili samo postojanje turizma, žile kucavice našeg privređivanja i standarda, te nam zatamnili naše razvojne perspective, poručio je Rade Ratković, člana Savjeta CDU na konferenciji za novinare izborne liste "Crnogorska demokratska unija: Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević".

Prema njegovim riječima "ovakvi kakvi su ne trebaju nikome: ni građanima, ni zajednici, ni investitorima, a da ne govorimo o turistima, koje samo odvraćaju od našeg biser mediteranskog gradića, nekada ponosa turističke Crne Gore i cijelog Jadrana".

"Ova naša gospoda sa izborne liste "Crnogorska demokratska unija: Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević" su garancija, uz vašu i Božju pomoć, poštovani prijatelji Kašćelani, da ćemo provesti smišljenu i usaglašenu urbanističku i komunalnu sanaciju, kako bi skinuli okove ovom prirodnom i istorijskom biseru Jadrana, vratili ga izliječenog i rehabilitovanog svojim građanima, turistima i turističkoj Crnoj Gori. Da opet ovdje zamirišu parfemi Evrope, naši hoteli i kuće budu puni evropske turističke gospode, a naše kase prepune regularno zarađenih para. To ćemo sigurno učiniti zajedno sa vama, kada nam date snagu i mandate na ovim izborima, kako bi naše zajedničke sanacione planove sproveli u djelo", ocijenio je Ratković.

On je naglasio da se djevičanska zelena uvala Buljarica ubraja u red najljepših i ekološki najosjetljivijih zaliva i zatona na Mediteranu.

"Velika harpijska građevinska aždaja, kako čujemo, raširila je svoje čeljusti i prema ovoj drevnoj ljepotici i raskošnom prirodnom biseru, želeći ga zasuti gvožđem i betonom, rasipajući po njegovim čednim padinama oko 40 hiljada stambenih objekata i obećavajući da će, uz to, napraviti i pokoji hotel i zaposliti mnogo radnika, posebno građevinskih. Mi imamo svoje održive ideje za razvoj Buljarice, gdje će odlučujuću ulogu donositi građani Buljarice, drevni Paštrovići - istorijski vlasnici terena, kako privatnog tako i volšebno državnog, te brojni lokalni privrednici i savjesni kupci nekretnina na području Buljarice", kazao je on..

Opština Budva, sa pobjedničkom listom "Crnogorska demokratska unija: Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević", kako je dodao Ratković će biti garant i branič interesa lokalnog stanovništva i preduzetnika, kako bi se Buljarica razvijala shodno svim pozitivnim principima ekonomske, ekološke i socijalne održivosti, a u skladu sa važećim Master planom razvoja turizma Crne Gore.

"Mi ćemo, uz vašu i Božju pomoć dragi sugrađani istrajati u zaštiti, sanaciji i preporodu Buljarice i Petrovca, kao i cijele opštine Budvanske, a u najboljem interesu naše domovine Crne Gore. Zajedno sa vama mi to hoćemo i možemo jer volimo Buljaricu, volimo Petrovac, volimo Budvu i volimo cijelu Crnu Goru", zaključio je Ratković.

Bonus video: