Demokrate Budva: Etno turizam se ne može razviti kada su seoski putevi zapušteni i propali

On je naglasio da kada Demokrate dođu na vlast, ono što će uraditi za budvanska sela, to je da obnove puteve, dovedu vodu i izgrade kanalizacionu mrežu
310 pregleda 3 komentar(a)
Igor Đurašević, Foto: Demokratska Crna Gora
Igor Đurašević, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 05.10.2016. 09:53h

Iako je primorski turizam dominanantan u Crnoj Gori, značajni resursi u samom njegovom zaleđu ostaju neiskorišteni, saopštio je danas Igor Đurašević, član Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Budva.

"Jedan od trendova u svijetu jeste etno turizam, ali se ne može razviti, kada su seoski putevi zapušteni i propali i većim djelom neizgrađeni", kazao je Đurašević.

Prema njegovim riječima bez putne i komunalne infrastrukture ne mogu se organizovati aktivnosti koje bi s jedne strane bile atraktivne za turiste, a s druge bile od koristi da uposle lokalno stanovništvo.

"Sigurni smo da bi se u današnje vrijeme sve veće ekonomske neizvjesnosti, mnogi vratili na svoja ognjišta, obnovili kuće i đardine, oživjeli sela, što bi mogla biti dodatna turistička ponuda za izletnički turizam i etno turizam, koji bi trebao da pokaže svu autentičnost budvanskih sela, uz očuvanje arhitekture, kulturnih vrijednosti i gastronomskog doživljaja. Sela koja se nadvijaju nad Petrovcem, Svetim Stefanom, Rafailovićima, Bećićima, Budvom i primorjem uopšte imaju raskošan ambijent i pogled, a brojne crkve i manastiri daju im snažan kultrurološki okvir, što predstavlja dodatni motiv za posjetu turista. Nedopustivo je biti savremenik, a ne učiniti ove bisere dostupnim", istakao je Đurašević.

On je naglasio da kada Demokrate dođu na vlast, ono što će uraditi za budvanska sela, to je da obnove puteve, dovedu vodu i izgrade kanalizacionu mrežu.

"Tako ćemo stvoriti uslove za pokretanje brojnih preduzetničkih aktivnosti i malog biznisa, ne samo za turizam već i za niz pratećih djelatnosti koje bi mogle naći mjesto u seoskim područjima. Vrijeme je majstorsko rešeto. I zato sam siguran da je došlo vrijeme za smjenu i da je većinska Crna Gora ovoga puta već odlučila da na ovim izborima odbrani Crnu Goru i glasa za svjetliju budućnost svoje djece", zaključio je Đurašević.

Bonus video: