Stojanović: Partijama ne pribavljam fotografije birača

"Očekujem od tužilaštva, koje je ova politička partija pozvala da ispita ove navode koje odbacujem kao neistinite, da u najkraćem roku preduzme aktivnosti iz svoje nadležnosti", saopštio je Stojanović
84 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Stojanović, Foto: Filip Roganović
Slavko Stojanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.10.2016. 16:26h

Direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović odbacio je navode Demokratske Crne Gore koji su objavljeni u tekstu "Demokrate: Stojanović obezbjeđuje DPS-u fotografije novoupisanih birača".

Stojanović u reagovanju navodi da "nikakvo pribavljanje fotografija birača niti od moje strane niti od strane policijskih službenika se ne vrši po mom znanju ili odobrenju za potrebe bilo koje političke partije ili u bilo koju svrhu u vezi sa izbornim procesom".

"Očekujem od tužilaštva, koje je ova politička partija pozvala da ispita ove navode koje odbacujem kao neistinite, da u najkraćem roku preduzme aktivnosti iz svoje nadležnosti i utvrdi činjenice u vezi sa ovom izjavom, te da odgovorni za iznošenje neistina zaista snose odgovornost shodno zakonu", zaključuje se.

I budvanske Demokrate pozivaju Specijalno državno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova da odmah i bez odlaganja preduzmu sve zakonom predviđene korake "kako bi se jedna ovakva zloupotreba službenog ovlašćenja, kršenje izbornih prava i sloboda i kršenja prava na zaštitu ličnih podataka spriječila, a kako bi se odgovorni procesuirali".

"Ukoliko se propusti reagovati, smatraćemo i njih indirektno odgovornima u slučaju još jedne velike izborne krađe građana i zloupotrebe ustavnih prava", kazale su Demokrate.

Bonus video: