Drešević: Zalagaću se za sistem besplatne zdravstvene zaštite

"Načela solidarnosti, sveobuhvatnosti i dostupnosti zdravstvene zaštite izraz su pravde i društvene odgovornosti. Zdravlje nije roba već preduslov kvalitetnog života svakog pojedinca i opšteg razvoja društva", kazao je Drešević
102 pregleda 3 komentar(a)
Nedžad Drešević, Foto: Bošnjačka stranka
Nedžad Drešević, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 04.10.2016. 16:03h

Socijalna država podrazumijeva zdravstvenu zaštitu koja je dostupna svim građanima, nezavisno od njihovog socijalnog položaja i materijalnih mogućnosti, saopštio je danas Nedžad Drešević, kandidata za poslanika Bošnjačke stranke.

"Načela solidarnosti, sveobuhvatnosti i dostupnosti zdravstvene zaštite izraz su pravde i društvene odgovornosti. Zdravlje nije roba već preduslov kvalitetnog života svakog pojedinca i opšteg razvoja društva. Bošnjačka stanka, i ja kao budući poslanik u parlamentu, zalagaću se za sistem besplatne zdravstvene zaštite, osavremenjivanje postojeće i nabavka moderne opreme, kao i za dodatno usavršavanje i edukaciju kadrovskih kapaciteta što podrazumijeva sticanje znanja i iskustva u zemljama inostranstva u kojima medicina postiže ogromna dostignuća“ – kazao je Drešević.

On je dodao da brže rješavanje stambenih pitanja zdravstvenih radnika mora biti među prioritetima naredne vlade. Bolji uslovi rada i nagrađivanje zaposlenih prema zaslugama bi trebalo predstavljati dodatnu motivaciju za zdravstvene radnike.

"Potrebno je i veće ulaganje u objekte kao što su bolnice, domovi zdravlja, ambulante. Nastojaću, kao posanik, da za ovu namjenu bude veća stavka u budžetima", zaključio je Drešević.

Bonus video: