DPS: Mandić se u tajnim misijama sastajao sa pripadnicima Sedmog bataljona

"U vrijeme rušilačkih protesta DF prošlog oktobra i nakon toga, Aleksić je bio zadužen da organizuje tzv. redarsku službu DF, sastavljenu mahom od nekadašnjih pripadnika Sedmog bataljona"
106 pregleda 30 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.10.2016. 15:42h

Velika panika zavladala je u rukovodstvu Nove srpske demokratije, nakon što je po nalogu Višeg državnog tužilaštva, u saradnji sa Upravom policije, priveden na saslušanje nekadašnji načelnik bezbjednosti Podgoričkog korpusa Vojske Jugoslavije Radovan Aleksić, zbog osnova sumnje da je 11. jula u Podgorici pokušao da liši života Predraga Šukovića, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

U momentu kada nadležni državni organi vode intenzivnu akciju na rasvjetljavanju ovog teškog krivičnog djela, NSD saopštava da je Aleksić priveden “bez ikakvih relevantnih dokaza” i pokušava da zametne trag providnim izmišljotinama na račun čelnika DPS-a. U Crnoj Gori su institucije oslobođene političkog uticaja, tako da ni ovom prilikom DPS neće komentarisati rad organa za sprovođenje zakona. Inidikativno je, međutim, da se usred krivično-pravnog procesa, čiji je cilj rasvjetljavanje jednog teškog krivičnog djela, na ovaj način uključuje stranka četničkog vojvode Andrije Mandića" navodi se u saopštenju DPS.

Radovan Aleksić (55), državljanin Srbije, uhapšen je zbog osnova sumnje da je 11. jula u Podgorici pokušao da ubije bivšeg šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Predraga Šukovića.

Iz DPS su dodali da "kada se zna biografija "srpskog pukovnika", kako Aleksića definiše NSD, stvari postaju jasnije.

"Riječ je o osobi koja je imala jednu od ključnih uloga u formiranju zloglasnog Sedmog bataljona Vojske Jugoslavije tokom pokušaja disciplinovanja Crne Gore od strane MIloševićevog režima i njegovih političkih satelita u našoj zemlji tokom 1999. godine. U vrijeme rušilačkih protesta DF prošlog oktobra i nakon toga, Aleksić je bio zadužen da organizuje tzv. redarsku službu DF, sastavljenu mahom od nekadašnjih pripadnika Sedmog bataljona. A u suštini radi se o udarnoj formaciji za rušilački pohod na institucije države Crne Gore. U svojim tajnim misijama u Beogradu Andrija Mandić se i prethodnih nedjelja, tokom ove izborne kampanje, u kasnim satima sastajao sa pojedinim pripadnicima te opasne vojne formacije, koja očigledno nije odustala od namjere da udari na crnogorsku državu i pokuša još jednom ono što joj nije uspjelo 1999", poručili su iz DPS.

Kazali su i da institucije sistema utvrditi da li su se Mandićevi kadrovi prethodnih mjeseci bavili i najtežim krivičnim djelima na teritoriji Crne Gore.

"Pravna država mora da važi jednako za sve, ma koliko to bolno padalo grlatim borcima za borbu protiv kriminala", zaključuje se u saopštenju DPS..

Bonus video: