DF Berane: Režim grafitima mržnje pokušava da raspiruje mađunacionalne nepetosti

"Lopovski režim Mila Đukanovića u rasulu i panici zbog predstojećeg izbornog poraza pokušava starim trikovima da stvori nestabilnost i ponovo posije klicu nacionalnih podjela na kojima je vladao punih 27 godina", nevedeno je u saopštenju DF
250 pregleda 7 komentar(a)
DF Berane, Foto: Tufik Softić
DF Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 04.10.2016. 14:28h

Mladi aktivisti Demokratskog fronta (DF) iz Berana izveli su danas akciju uklanjanja nacionalističkih grafita koji su bili ispisani na zgradi Aero kluba u naselju Dolac u ovom gradu i optužili režim da takvim grafitima pokušava da raspiruje mađunacionalne nepetosti u predizborne srvhe.

"Lopovski režim Mila Đukanovića u rasulu i panici zbog predstojećeg izbornog poraza pokušava starim trikovima da stvori nestabilnost i ponovo posije klicu nacionalnih podjela na kojima je vladao punih 27 godina", nevedeno je u saopštenju DF.

Navodi se da građani Berana neće nasjesti na ove provokacije, kao što nijesu nasjeli ni građani Pljevalja.

"Oni ovdje nijesu uspjeli ni 9. marta 2014. godine na lokalnim izborima, pa neće ni sada. Nećemo im dati priliku da raspiruju nemire sramnim grafitima kao posljednjim oružjem odlazeće klike. Tako su i 2014. pokušali da bace sjenku na veličanstvenu pobjedu Koalicije "Zdravo Berane DF-SNP" plašeći građane srpskim zastavama, a građani mogu da potvrde da nikad manje tenzije, veća tolerancija i međunacionalni sklad nije bio u Beranama nego zadnje dvije ipo godine od dolaska na vlast DF sa koalicionim partnerima", navodi se u saopštenju.

Uz osudu ispisivanja grafita, DF Berana tvrdi da grafite mržnje podmeću tajne službe.

"Krečenjem poruka kojima više nikad neće biti mjesta ni u Beranama, ni u Crnoj Gori, poručujemo da od 17. oktobra počinjemo da radimo na stvaranju Crne Gore svih njenih građana. On nas više nikada neće razdvajati. Mi pobjeđujemo", zaključuje se u saopštenju DF Berane.

Bonus video: