Demokrate: Stojanović obezbjeđuje DPS-u fotografije novoupisanih birača

"Svjesni smo da ih izgledan gubitak vlasti u Budvi tjera na sve, pa i na korake za koje smo mislili da nisu svojstveni čak ni za njih
20 komentar(a)
Demokrate Budva, Foto: Demokrate
Demokrate Budva, Foto: Demokrate
Ažurirano: 04.10.2016. 12:41h

Kako je broj glasača u Budvi u odnosu na predsjedničke izbore 2013. godine porastao za čak oko 2000 ljudi, a usljed poteškoća da identifikuju te iste glasače kako bi izvršili pritiske i na njih, DPS je odlučio da u saradnji sa Upravom policije i Slavkom Stojanovićem obezbjedi fotografije novoupisanih birača i posljednjih deset dana do izbora pokuša da popravi očajne prognoze za Budvu sa kojima se suočavaju,saopšteno je iz OO Demokrata Budve.

Time bi se prekšila brojna prava građana i stekli brojni pravni osnovi za krivičnu odgovornost, dodaje se u daljem saopštenju.

"Pozivamo Specijalno državno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova, na čelu sa gospodinom Milivojem Katnićem i gospodinom Goranom Danilovićem, da odmah i bez odlaganja preduzmu sve zakonom predviđene korake kako bi se jedna ovakva zloupotreba službenog ovlašćenja, kršenje izbornih prava i sloboda i kršenja prava na zaštitu ličnih podataka spriječila, a kako bi se odgovorni procesuirali. Ukoliko se propusti reagovati, smatraćemo i njih indirektno odgovornima u slučaju još jedne velike izborne krađe građana i zloupotrebe ustavnih prava", kazale su budvanske Demokrate.

Demokrate su pozvale građane Budve, da prijave bilo kakav pritisak, koji je na njima vršio, ili će vršiti u narednih desetak dana DPS.

"Svjesni smo da ih izgledan gubitak vlasti u Budvi tjera na sve, pa i na korake za koje smo mislili da nisu svojstveni čak ni za njih. Zato još jednom apelujemo na javnost da se ohrabre i da svi zajedno ne dozvolimo da nas, po ko zna koji put, pokradu, a da čak ne snose nikakvu odgovornost zbog toga2, kazale su Demokrate.

Bonus video: