Janović: Zalagaću se da u novoj vladi svoj resor dobije Ministarstvo sporta

"U redu je da polemišemo je li se na primjer u sportu moglo postići čak i više. Ali, vjerujte, samo mi koji smo prolazili iskušenja najvećih takmičenja znamo koliko se teško popeti do krova Evrope, koliko truda i odricanja je potrebno da se stigne blizu svjetskog i evropskog vrha"
165 pregleda 38 komentar(a)
Nikola Janović
Nikola Janović
Ažurirano: 04.10.2016. 11:42h

Poslanički kandidata na listi "Sigurnim korakom DPS Milo Đukanović" Nikola Janović ocijenio je da dosadašnji dio političke kampanje za oktobarske izbore potvrđuje "da je previše i ljudi i partija sklonih ne samo da kritikuju, nego da obezvrijeđuju baš sve, čak i tamo gdje je očigledno da je uspjeha bilo".

"U redu je da polemišemo je li se na primjer u sportu moglo postići čak i više. Ali, vjerujte, samo mi koji smo prolazili iskušenja najvećih takmičenja znamo koliko se teško popeti do krova Evrope, koliko truda i odricanja je potrebno da se stigne blizu svjetskog i evropskog vrha. A nije tako samo sa sportom. Kako je država kakvom Crnu Goru opisuju pojedinci i stranke mogla tako daleko stići na putu ka Evropskoj uniji i na korak od NATO", naveo je Janović.

Dodaje da iako je kampanja da bi građani Crne Gore znali da cijene kao odgovorno i pošteno ponašanje priznanje vrijednih postignuća, kao i dobronamjernu kritiku propusta.

"I ja, bolje od drugih znam da nam treba još bazena i da moramo još više uloziti u sport. I sam ću se zalagati da u novoj vladi svoj resor dobije Ministarstvo sporta, kako bi objedinili energiju i znanje. Građani prepoznaju i cijene one kojima je, od lične i partijske promocije mnogo važnije da Crna Gora mora nastaviti da pobijeđuje", zaključuje Janović.

Bonus video: