Lekić: Đukanović bježi od realnosti, želi da pretvori politiku u veliku laž

"Broj devet je broj koji nose centrafori i mi zato moramo da damo taj odlučujući go. Neko od nas je rekao da taj go moramo da damo glavom, nekom sa daljine jer su se stisli u šesnaestrecu, i to su dobre metafore. Meni se čini da bi taj go mogli da damo iz jedanaesterca, jer su do sada dosta napravili faulova. Bilo kako bilo taj go ćemo dati", kazao je Lekić
58 pregleda 74 komentar(a)
Koalicija Ključ, Andrijevica, Foto: Koalicija Ključ
Koalicija Ključ, Andrijevica, Foto: Koalicija Ključ
Ažurirano: 03.10.2016. 21:24h

Namjera Demokratske partije socijalista da poraz pretvori u pobjedu, tako što će na primitivan način plašiti građane Crne Gore izmišljenim neprijateljima, ovog puta neće proći, poručeno je na konvenciji Velike Koalcije "Ključ" koja je večeras održana u Andrijevici.

Nosilac liste, Miodrag Lekić kazao je da koalicija Ključ ovih dana pokazuje da se radi o političkom subjektu superiornom po stručnosti, kompetentnosti i jasnoj viziji. S druge strane, kako kaže Lekić, DPS očajnički pokušava da prikaže život u Crnoj Gori drugačijim nego što jeste.

"I zato premijeru neću ništa odgovarati dok se ne potrudi da nešto ozbiljno kaže. Ali moram da konstatujem da on bježi od relanosti, od bilansa, argumeneta, ulazi u jedan svijet u koji želi politiku da pretvori u jednu veliku laž. On od politike pokušava da napravi nešto što je nemoralno. Ali jasno je o čemu se radi, radi se o strahu od pravne države, koja je priznajmo krenula stidljivo i to u tužilaštvu, ali mi od tužilaštva očekujemo još mnogo", kazao je Lekić.

On je kazao da je Velika koalcija "Ključ" demokratska koalicija, i da vjeruje da će 16. oktobra konačno smijeniti postojeću vlast.

"Broj devet je broj koji nose centrafori i mi zato moramo da damo taj odlučujući go. Neko od nas je rekao da taj go moramo da damo glavom, nekom sa daljine jer su se stisli u šesnaestrecu, i to su dobre metafore. Meni se čini da bi taj go mogli da damo iz jedanaesterca, jer su do sada dosta napravili faulova. Bilo kako bilo taj go ćemo dati", kazao je Lekić.

Jedan od lidera koalicije Srđan Milić kazao je "da je došao je kraj jedne političke ere i ere jednog čovjeka, koji bi za kraj makar trebalo da bude dostojanstven".

"Đukanović svakom riječju koju progovori na konvencijama vrijeđa svoje, a ne nas, jer smo sa njim odavno završili. On je pravo zastiđe Crne Gore, kad se na ovaj način obraća onima koji su ga glasali sve ove godine. I Zato ga pitam-kome ti to prijetiš, kome prijetiš da nećeš izgubiti izbore, izgubićeš ih Đukanoviću 16. Oktobra", rekao je Milić.

Milić je kazao da je kroz institut poslaničkih pitanja dobio spisak svih korisnika socijalanih davanja, posebno sa sjever.

"I zato ne dajte da vas ucjenjuju sa tim spiskovima, jer taj spisak sada imamo i mi u kolaciji Ključ. Zato u pamet se ljudi", zaključio je Milić.

Kandidat za poslanika Goran Danilović poručio je Milu Đukanoviću "da ni ne pokušava da stvara utisak kako će 16. oktobra, neko a da se ne zna ko, krenuti od nekud, a ne zna se od kud, juriš na Crnu Goru".

"Pa se vi sad pripremate da je branite od zamišljenog neprijatelja, kao da smo naivni, kao da nemamo dovoljno političke pameti pa ne znamo zbog čega se to radi. Velika koalcija Ključ, za razliku od drugih ima dovoljno prijatelja da može s pouzdanjem poslati poruku, da se taj primitivizam da se poraz pretvori u pobjedu, ili da se do pobjede dođe sasvim sretdsvima, ovog puta neće proći", kazao je Danilović.

On je poručio DPS "da ni ne pokušava da građane ubijedi da sa strahom 16. oktobra dođu na birališta".

Danilović je imao poruku i za opoziciju, posebno za DF.

"Ja vas pozivam da ostanete pristojini, i da ako hoćete da vršimo zajedno vlast, ne šaljete poruke koje mogu izgledati ili zvučati kao još jedna vrsta dominacije koja bi trebalo nekog da uplašite. Posljednji put vam javno pružamo ruku- bez međusobnog ucjenjivanja, bez prijetnji, bez plašenja naroda, odgovorno mudro i ljudski, da radimo zajedno, po pravilima, da ne hajkamo jedni na druge, i da ne pravimo scenarije koji će više uplašiti nego obradovati ljude", poručio je Danilović.

"Koliko god bude uzavrelih glava, naše će glave i 16.oktobra biti hladne, jer je to naša obaveza", kazao je Danilović.

Kandidat za poslanika Dritan Abazović rekao je da je Crna Gora u takvoj situaciji „da je na jugu vrijeme stalo, a na sjeveru ide unazad, i da je zato nepohodno mijenjati vlast".

"U Crnoj Gori je svaki drugi mladi stanovnik nezaposlen. Zato smo obavezni svi da učinimo sve što je u našoj moći. A u našoj moći je da se 16.oktobra probudimo i pođemo na birališta i zaokružimo broj devet i tako dovedemo do konačne demokratske smjene vlasti, prvi put u istoriji Crnoj Gore", kazao je Abazović.

On je kazao da se neće osvrtati na provokacije, posebno ne na one koje dolaze iz opozicije.

"Mi njima samo želimo dobro, ali sam siguran da će građani znati da izaberu što je najbolja alternativa koja im se nudi. Ipak još jednom poručujemo opzociji da nećemo ulaziti u raspravu, jer cilj nam je isti da smijenimo vlast DPS-a", kazao je Abazović.

DPS-u je poručio i "da je nadostojanstveniji način da uzgube na demokratskim izborima, jer sve ih drugo vodi nečemu sa mnogo većim posljedicima".

Bonus video: