"Na Svetom Stefanu haotično, postali smo građani drugog reda"

"Mi, obični ljudi, stanovnici Budve i sv. Stefna, ne da ne možemo da upravljamo sospstvenim dobrom, sopstvenim plažama, mi više ne možemo ni da im priđemo. Glavni put koji vodi do obale je blokiran”
90 pregleda 26 komentar(a)
Kraljičina plaža, Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Kraljičina plaža, Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.10.2016. 12:40h

Blokirane plaže, srušena dečja igrališta i teniski tereni - to je slika svetog Stefana danas, posle 20 godina nazovi gazdovanja od strane DPS-a. Poručeno je iz budvanskog Demokratskog fronta iz koga poručuju da će revidirati sve ugovore o zakupu najtraktivniju lokacija na crnogorkom primorju.

„Građani svetog Stefana, svi mi, postali smo građani drugog reda u spopstvenom gradu. Ne možemo da priđemo sopstvenim plažama. Njih su prvo "kidnapovali" tzv. zakupci pod patronatom njihovih DPS pokrovitelja i praktično digli kineski zid oko najdragocenijeg dobra naših građana. Mi, obični ljudi, stanovnici Budve i sv. Stefna, ne da ne možemo da upravljamo sospstvenim dobrom, sopstvenim plažama, mi više ne možemo ni da im priđemo. Glavni put koji vodi do obale je blokiran”, navode u odboru DF.

Kako dodaju pristup moru je blokiran.

“Nama i našoj deci je praktično onemogućeno i da se okupamo u tom, sada njihovom, privatnom moru. Od 7 plaža koje pripadaju sv. Stefanu građani kao siročići mogu da koriste manje od 100 metara i to najgoreg poteza na obali. MI iz novina saznajemo da je neko nekome za neki novac prodao ni manje ni više nego Miločer - naš Miločer, koji nam je otet i izgleda stavljan kao i sve drugo što išta vredi u privatne džepove. Radna mesta u hotelima su ništa drugo do moneta za kupovinu glasova na izborima - u njima se zapošljavaju samo simpatizeri onih koji već 20 godina vedre i oblače po Budvi. A našoj deci su velikodušno namenili kladionice i ulicu, i od najlepšeg mesta na mediteranu napravili svoje zabrane i opštu pustoš”, tvrde u DF.

Demokratski front će, kako dodaju, revidirati sve ugovore o zakupu najatraktivnijih lokacija na crnogorskom primorju i zaustaviti praksu nasilne političke privatizacije obale.

“Naše plaže i naše more biće sačuvani za nas i naše potpomstvo. Mi moramo zajedniči da zaustavimo ruiniranje našeg mesta Budve i našeg života i to 16. oktobra glasanjem za DF”, ocjenjuju u Demokratskom frontu.

Bonus video: