Koalicija "Bura budi Budvu": Učinićemo zapušteni grad ljepšim

"Realno ćemo planirati Budžet, te uz učešće svih zainteresovanih strana, uz presudan uticaj građana preko njihovih izabranih predstavnika, usvajati program investicija i program uređenja prostora”
106 pregleda 8 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.10.2016. 14:08h

Koalicija "Bura budi Budvu", koju čine SNP i Demos, će dolaskom na vlast u potpunosti promijeniti dosadašnji koncept razvoja infrastrukture koji se pokazao kao pogrešan i poguban po javne finansije i njen razvoj.

"Uspostavićemo realne i održive programe investicija i uređenja prostora, koji će omogućiti uspostavljanje ravnoteže izmedju formiranja nove i kvalitetnog održavanja postojeće infrastrukture.Politikom guranja megalomanskih i prenaduvanih investicija, koje su značajnim dijelom imale krivično-pravni tretman, te u nemogućnosti da stabilizuje Budžet, stanovnici Opštine Budva su postali žrtve jedne neodgovorne politike aktuelne vlasti. Građani Budve su svedoci da u nekoliko predhodnih godina nije realizovana značajnija investicija", navode u ovoj koaliciji.

Kako ističu u ovoj koaliciji u međuvremenu je značajno devastirana postojeća infrastruktura.

"Problemi su na svakom koraku: atmosferske vode, prepriječeni i neočišćeni vodotoci, putevi sa mnoštvo rupa, slaba saobraćajna signalizacija, blokirane pešačke komunikacije, nedostatak parking prostora, kružnih tokova i pasarela, problem sa tranzitnim saobraćajem, neadekvatan režim saobraćaja, problem sa otpadnim vodama …Koalicija „Bura budi Budvu" će odgovornom politikom i strategijama pristupiti sanaciji, obnovi i razvoju naše opštine u svakom njenom dijelu od Jaza do Buljarice. Realno ćemo planirati Budžet, te uz učešće svih zainteresovanih strana, uz presudan uticaj građana preko njihovih izabranih predstavnika, usvajati program investicija i program uređenja prostora”, saopštili su iz koalicije "Bura budi Budvu".

Uz punu transparentnost i procedure, poručuju iz kolcije, ustanoviće prioritete u rešavanju.

"Prioriteti su regulisanje atmorsferskih voda i regulacija potoka, otpadne vode, posebno u prostoru Petrovca, Buljarice, Svetog Stefana i Jaza, kružni tokovi kod pošte u Budvi, Bečićima i Petrovcu, izgradnja pešačkih komunikacija preko Bulevara, uređenje šetališta u Budvi, izgradnja pešačke staze Lungo mare na Svetom Stefanu, izgradnja izletišta na Paštrovačkoj gori, izgradnja parkovskih površina, dječijih igrališta i otvorenih sportskih terena, uređenje autobuskih stajališta koje je u direktnoj vezi sa ogranizacijom gradskog prevoza, izgradnja parking garaža u Budvi i Petrovcu i formiranje booking centra za izdavaoce privatnog smeštaja", navode u koaliciji.

Koalicija "Bura budi Budvu", kako ističu, zna kako sa već pripremljenom platformom, da odmah po dolasku na vlast, časno, stručno i posvećeno učini našu zapuštenu Opštinu ljepšim i kvalitetnijim prostorom za život svih njenih stanovnika i brojnih turista. Zato vas pozivamo da zajedno provjetrimo, da zapuše bura i da probudimo Budvu.

Bonus video: