Popović: Trajno riješiti pitanje parkinga u Starom gradu

Socijaldemokrate navode će se u budućoj lokalnoj vlasti zalagati da se vlasnicima poslovnih prostora u Starom gradu dozvoli višefunkcionalna upotreba
105 pregleda 2 komentar(a)
Dušan Popović, Foto: Socijaldemokrate
Dušan Popović, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 01.10.2016. 08:47h

Socijaldemokrate Kotora smatraju da je za podizanje kvaliteta života stanovnika Starog grada neophodno da opštinska vlast posveti više pažnje problemima koji ih opterećuju, kao što su problem parkinga i buke iz ugostiteljskih objekata.

Kandidat za odbornika Socijaldemokrata Kotora Dušan Popović navodi da će insistirati da se trajno riješi pitanje parkinga za stanovnike Starog grada i da za njih parking bude besplatan.

"Konkretno nudimo rješenje za izgradnju garaža na dvije lokacije, u brdu iznad Gurdića, a drugu spratnu na Benovu. Još jedan problem sa kojim se suočavaju stanovnici Starog grada je pitanje buke iz ugostiteljskih objekata. To je neophodno riješiti kroz striktno poštovanje propisa o radnom vremenu i jačini buke, osim za vrijeme trajanja posebnih manifestacija i u specijalnim prilikama, kada bi ugostiteljski objekti imali produženo radno vrijeme", navodi se u saopštenju Popovića.

Socijaldemokrate navode će se u budućoj lokalnoj vlasti zalagati da se vlasnicima poslovnih prostora u Starom gradu dozvoli višefunkcionalna upotreba, koja ne bi remetila uređenost grada i miran život njegovih stanovnika i turista.

"To podrazumijeva da se tokom godine, za vrijeme trajanja određenih manifestacija, vlasnicima poslovnih prostora omogući prenamjena, što bi doprinjelo povećanju prihoda i preduzetnika i grada", zaključuje se.

Bonus video: