Vučurović o istraživanju CEDEM: Trabunjanja organizacije iza koje stoji režimski poltron Darmanović

"Po običaju, kao provjerena posluga režima oglasio se CEDEM, da javnost obavijesti da je u Crnoj Gori stanje redovno i da jedino DF kvari tu idilu, pa ga treba smjestiti u procenat koji, kao što je slučaj sa ovom "anketom", odrede Milo Đukanović i šef udbe Duško Marković"
147 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Vučurović
Jovan Vučurović

Mi u Demokratskom frontu (DF) smo očekivali da se ovih teških dana po Crnu Goru oglasi neko od posluge Demokratske partije socijalista (DPS), ko bi kroz lažne ankete opravdao divljanje režimskog političko-kriminalnog monstruma koji se odlučio da hapsi poslanike DF i brutalno zloupotrebljava sudstvo i tužilaštvo, saopštio je danas poslanik DF Jovan Vučurović.

On je reagovao na rezultate istraživanja Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) koje je pokazalo da DF podržava 10,1 odsto opredijeljenih građana.

"Specijalni rat protiv DF, naravno, vodi se preko provjerenih mehanizama, i njim se želi opravdati protivustavno, divljačko hapšenje Nebojše Medojevića i pokušaj hapšenja Milana Kneževića. Po običaju, kao provjerena posluga režima oglasio se CEDEM, da javnost obavijesti da je u Crnoj Gori stanje redovno i da jedino DF kvari tu idilu, pa ga treba smjestiti u procenat koji, kao što je slučaj sa ovom "anketom", odrede Milo Đukanović i šef udbe Duško Marković. Sramno, je, ali i očekivano od ove NVO da bude neko ko dotrčava u pomoć režimu i to onda kada se, pred očima čitave domaće i strane javnosti odvija tortura nad poslanicima DF i krše osnovna ljudska prava Bez želje da dalje komentarišu trabunjanja organizacije iza koje stoji režimski poltron Srđan Darmanović, osnivač CEDEM-a, želimo da upoznamo javnost da se ovakvim lažnim vijestima želi zaustaviti objedinjavanje opozicije i sprečavanje narodnog bunta", istakao je Vučurović.

Po njegovim riječima, "rezultati koji su nacrtani negdje u nekoj kancelariji ANB, a plasirani preko njihovog saradnika Darmanovića, ipak samo svjedoče da je strah režima od DF veliki, i da ne može represija pobijediti ideju koju nose".

"Samo nekoj apsolutnoj političkoj neznalici može biti čudno kako je crnogorska udba plasirala ovakve bijedne laži upravo sada, kada se Crna Gora nalazi pred teškom političkom krizom. Zato je ovakvo istraživanje rađeno kako bi se obeshrabrili oni koji vode konkretnu borbu protiv kriminalnog režima. DF se ne povlači, idemo dalje do konačne pobjede. Ako nekoga baš interesuje, i mi imamo istraživanje da vlast stoji veoma loše, da javnost nema nikakvo povjerenje u pravosuđe, da su građani spremni da nezadovoljstvo izraze na ulici, da većina očekuje da se opozicija objedini oko DF-a, koji je prema relevantnim istrazivanjima u oktobru bio na preko 22 odsto", poručio je Vučurović.

Bonus video: