Mandić: Režim sigurnim korakom na robiju i novo vaspitanje

"Režim i njihova lopovska družina opljačkali su milijarde narodnog novca. To mora da se vrati a oni sigurnim korakom na robiju, na novo vaspitanje", kazao je Mandić
45 komentar(a)
Skup DF-a na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Skup DF-a na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 30.09.2016. 19:41h

Jedan od lidera Fronta Andrija Mandić, poručio je sa tribine na Žabljaku da će odmah nakon pobjede na izborima, vodeći izbalansiranu politiku ispraviti greške Mila Đukanovića i kroz proceduru „ukinuti sramne sankcije Rusiji i povući priznanje sramne države Kosovo“.

"Režim i njihova lopovska družina opljačkali su milijarde narodnog novca. To mora da se vrati a oni sigurnim korakom na robiju, na novo vaspitanje", kazao je Mandić.

On je dodao da će nakon pobjede na izborima građanima oprostiti dugove za struju, vodu, komunalije i dugove po osnovu poreza na nekretnine. Kazao je da će se bez naknade legalizovati nelegalni stambeni objekti ljudi, žrtava tranzicije i tako ispraviti nepravda koju im je nanio aktuelni režim.

"U veliki hodling objedinićemo elektro-metalurški kompleks rudnik uglja, boksite, KAP i željezaru, i zaposliti 20.000 mladih ljudi na kvalitetna radna mjesta. Osnovaćemo razvojnu banku i finansirati mlade preduzetnike. Napravićemo državu blagostanja, socijalne pravde i apsolutne solidarnosti", kazao je Mandić.

Poslanik DF Koča Pavlović, uz tvrdnju da će 16. oktobra poslati u političku istoriju one koji su „nas 27 godina uništavali“, istakao je da ovog trenutka DF podržava 30 posto naroda.

"Potpuno smo ih zbrisali. Napravićemo vladu čiji će stožer biti DF i i u nju odmah pozvati ostale iz opozicije, bez obzira koliko procenata budu imali. Poručujem kolegama iz opozicije da im slučajno ne padne na pamet da 17. Krenu put Mila Đukanovića. Koča Pavlović će im lično zakucati na vrata. I (Miodragu) Lekiću i (Žarku) Rakčeviću i (Srđanu) Miliću. Poći ću da ih otvoreno pitam, da mi pojasne, zašto neće sa DF. Zašto se razmišljaju da idu sa Milom Đukanovićem. A siguran sam da tada neću biti sam. Treba da upremo svom snagom, da pokušamo da uvjerimo glasače DPs da je DF pravo rješenje za njih i da ne treba da se plaše. Ako uzimaju pare od DPS neka uzmu a u prostoriji neka glasaju DF. Glasače opozicije treba da podsjetimo na činjenicu da je DF jedini koji neće u političku postelju sa Milom Đukanovićem. Zato sumnjamo u neke koji su sa njim lijegali. Neki iz „Ključa“ su to rekli na Televiziji, da će poslije izbora svako na svoju stranu i imamo razloga da će pomoći Milu Đukanoviću da preživi strašni poraz", kazao je Pavlović.

Žablljačanin Žarko Karadžić, prisutnima u sali Centra za kulturu saopštio je da je Nacionalni park od žabljaka napravio Podgoričko katunište.

"Više nemamo šume jer su one dostupne raznim tajkunima koje ovdje niko ne poznaje. Smanjuje se broj stanovnika, sve seoske škole su zatvorene a u onim koje rade sve je manje đaka. 99 postoi livada se ne kosi jer nema šta da jede sijeno. Naša imanja ne mogu se staviti pod hipoteku za neke Evropske pare. Za sve je kriva aktuelna vlast kojoj je došao kraj", kazao je Karadžić.

Prisutnima su se obratili poslanik Vladislav Bojović i Željko Šljivančanin ispred mladih Demokratskog fronta.

Bonus video: